Ε.Ε.: Οριστικό τέλος στα μέτρα στήριξης!

 Η ατζέντα περιλαμβάνει και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις στον πληθωρισμό

Must Read

Την πρόσφατη «οδηγία» της Κομισιόν για να μπει τέλος στα μέτρα στήριξης από τα κράτη-μέλη αναμένεται να επικυρώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα θα δοθούν και οι πρώτες κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση του περιθωρίου που είχε δοθεί λόγω της υγειονομικής και έπειτα της ενεργειακής κρίσης, με τη ρήτρα διαφυγής και την επιστροφή των δημοσιονομικών κανόνων για το έλλειμμα και το χρέος από το 2024. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τους ομολόγους του θα εξετάσει επίσης βασικά θέματα για τον συντονισμό της παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο προετοιμασίας για τις προσεχείς εαρινές συνόδους της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η συζήτηση θα περιλαμβάνει τον συνήθη απολογισμό των εξελίξεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών κατά τους τελευταίους μήνες. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει ενημέρωση σχετικά με τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών της G7 του Φεβρουαρίου.

Η ατζέντα περιλαμβάνει ακόμα ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις του πληθωρισμού τόσο στην ευρωζώνη όσο και στα επιμέρους κράτη-μέλη. Το Eurogroup θα επανέλθει στις πτυχές επανεξέτασης της οικονομικής διακυβέρνησης, με σκοπό να προσυπογράψει τα σχετικά με την ευρωζώνη τμήματα του σχεδίου συμπερασμάτων του Συμβουλίου για την εν λόγω επανεξέταση. Σε συνέχεια της δήλωσης που συμφωνήθηκε από το Eurogroup στις 16 Ιανουαρίου και βάσει θεματικού σημειώματος της γραμματείας, οι υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τους στρατηγικούς στόχους πολιτικής για το ψηφιακό ευρώ.

Αύριο ο υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα συζητηθεί η πορεία των εργασιών όσον αφορά την εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και θα επιδιωχθεί η έκδοση εκτελεστικής απόφασης σχετικά με το επικαιροποιημένο εθνικό σχέδιο της Φινλανδίας. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. τις κατευθυντήριες γραμμές της για τη δημοσιονομική πολιτική για το 2024. Το Ecofin θα συζητήσει την επανεξέταση της οικονομικής διακυβέρνησης και θα επιδιώξει να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με το θέμα αυτό, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν, επίσης, οι οικονομικές και οι δημοσιονομικές επιπτώσεις της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, εστιάζοντας σε πτυχές των χρηματοπιστωτικών αγορών που σχετίζονται με την ενέργεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This