Οι χρεώσεις στο ρεύμα για τον Απρίλιο και τα προεκλογικά… τερτίπια!

H επιδότηση θα είναι 0,015 ευρώ ανά κιλοβατώρα για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 Kwh, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου

Must Read

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Μάρτιο διαμορφώνονται για τους οικιακούς καταναλωτές οι τελικές χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος του Απριλίου, παρά τη μειωμένη κρατική επιδότηση που ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Οι τιμές που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά για τον επόμενο μήνα κυμαίνονται από 0,124 έως 0,183 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ, αν περιληφθούν οι εκπτώσεις συνέπειας, που προσφέρουν σχεδόν όλες οι εταιρίες, οι τιμές είναι χαμηλότερες, υποχωρώντας σε κάποιες περιπτώσεις και κάτω από τα 10 λεπτά. «Τον Απρίλιο, οι καταναλωτές θα δουν ακόμη πιο μειωμένους τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με αυτούς του Μαρτίου» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη χρέωση της κιλοβατώρας να υποχωρεί περίπου κατά 10%-13%.

Οπως γνωστοποίησε ο κ. Σκρέκας, η επιδότηση για τον Απρίλιο θα είναι 0,015 ευρώ ανά κιλοβατώρα για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 Kwh για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Για πάνω από 500 κιλοβατώρες η επιδότηση θα δοθεί μόνο σε όσους μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο η επιδότηση ανέρχεται στα 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ για τους αγρότες η επιδότηση ανέρχεται στα 0,015 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Μάρτιο ανέρχεται στα 24.400.000 ευρώ. Αντίθετα, καμία επιδότηση δεν θα λάβουν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι εμπορικοί καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης.

Παραδείγματα

Με βάση τις νέες επιδοτήσεις, το κόστος για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος διαμορφώνεται ως εξής:

### Για νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 400 KWh ανά μήνα: Βάσει των τρεχουσών τιμών, θα καλούνταν να πληρώσει 66 ευρώ δίχως επιδότηση. Με την επιδότηση του Απριλίου, το ίδιο νοικοκυριό θα καταβάλει 60 ευρώ, θα υπάρχει δηλαδή μια εξοικονόμηση περίπου 11% ή 6 ευρώ.

### Για νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 700 KWh ανά μήνα: Στην περίπτωση αυτή, το νοικοκυριό, απούσας της επιδότησης, θα έπρεπε να πληρώσει 115,5 ευρώ. Κατόπιν της επιδότησης του Απριλίου, το νοικοκυριό θα χρεωθεί με 108 ευρώ, ενώ, αν μειώσει την κατανάλωσή του κατά 15%, η μείωση θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, στα 106 ευρώ.

### Για νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 1.200 KWh ανά μήνα: Χωρίς επιδότηση, το ποσό της κατανάλωσης για το νοικοκυριό του παραδείγματος θα διαμορφωνόταν στα 198 ευρώ. Με την επιδότηση το ποσό υποχωρεί στα 190,5 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, αν υπάρξει μείωση της κατανάλωσης (η επιπλέον έκπτωση ισχύει για κατανάλωση άνω των 500 KWh), τότε το ποσό αυτό θα είναι ακόμη μικρότερο, στα 180 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This