Παράνομα στο σφυρί νέα εργατική κατοικία!

Χωρίς φρένο το σκάνδαλο με τους πλειστηριασμούς! Η κυβέρνηση κωφεύει προκλητικά και τα κοράκια συνεχίζουν τη δουλειά τους

Must Read

Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα, η κυβέρνηση κωφεύει προκλητικά με συνέπεια τα κοράκια να συνεχίζουν τις προσπάθειες για πλειστηριασμούς που έχουν παραχωρηθεί μέσω του ΟΕΚ.

Το σκάνδαλο που ανέδειξε πρώτη η «δημοκρατία» από τις 12 Μαρτίου 2023 αφορά το γεγονός ότι ούτε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ούτε ο ΟΑΕΔ (είναι ο φορέας που απορρόφησε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας) έχουν μεριμνήσει για την εφαρμογή των νόμων που απαγορεύουν τους πλειστηριασμούς αυτών των κατοικιών.

Οπως καταγγέλλει η παράταξη Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, «στις 3 Μαΐου 2023 έχει προγραμματιστεί να πλειστηριαστεί άλλη μία εργατική κατοικία. Πρόκειται για μια κατοικία εμβαδού 85 τ.μ στον οικισμό του ΟΕΚ ΑΙΓΙΟ ΙΙΙ, Άγιος Αθανάσιος. Και πάλι επισπεύδον είναι το fund doValue για λογαριασμό της Τράπεζας Eurobank για οφειλή μόλις 16.434,00 ευρώ». Υπογραμμίζει πως «είναι η τέταρτη εργατική κατοικία του ΟΕΚ που έχουμε αντιληφθεί ότι πλειστηριάζεται εδώ και δύο μήνες. Παρότι η παρανομία έχει τύχει μεγάλης δημοσιότητας, δυστυχώς η ΔΥΠΑ ως καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή ενέργεια. Αναρωτιόμαστε εάν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα του θέματος και ότι οφείλουν να προστατέψουν την ακίνητη περιουσία της Υπηρεσίας, δεδομένου ότι όλες οι εργατικές κατοικίες μέχρι την εξόφλησή τους και την εξάλειψη της υποθήκης ανήκουν ως ακίνητη περιουσία στον τ.ΟΕΚ, νυν ΔΥΠΑ».

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, με μία σειρά διατάξεων απαγορεύεται η κατάσχεση της κατασκευαζόμενης και παραχωρούμενης από τον ΟΕΚ εργατικής κατοικίας μέχρι της αποπληρωμής του τιμήματος στον ΟΕΚ. Επιπρόσθετα, στην περίπτωση δανείου με κεφάλαια του ΟΕΚ απαγορεύεται πριν από την εξόφληση του δάνειου και επί δεκαετία από τη λήψη του κάθε δικαιοπραξία ή προσύμφωνο διάθεσης του ακινήτου ή σύσταση οποιουδήποτε εμπράγματου βάρους ή επιβολή κατάσχεσης, πράξεις, οι οποίες, αν πραγματωθούν, είναι άκυρες. Ειδικότερα, οι οικιστές του ΟΕΚ είναι δικαιούχοι κρατικής προστασίας για τη στέγαση τους, ιδιαίτερα ευάλωτα νοικοκυριά και γι’ αυτό νομοθετήθηκαν ειδικές προστατευτικές διατάξεις οι οποίες ισχύουν μέχρι σήμερα, συγκεκριμένα: τα Ν.Δ. 2963/1954, άρθρο 20, Α.Ν. 163/67 άρθρο 12, και Ν.Δ. 910/1971 άρθρο 1, παρ. 3, σύμφωνα με το οποίο «δεν επιτρέπεται κατάσχεσις επί των από του ΟΕΚ κατασκευαζόμενων και παραχωρούμενων εργατικών κατοικιών, μέχρι την αποπληρωμή του τιμήματος του ΟΕΚ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This