Τετάρτη 23/6/2021

Εβδομάδα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα

Εβδομάδα πληρωμών για τις κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ, καθώς και για τα επιδόματα στέγασης (ενοίκιο), ανασφάλιστων υπερηλίκων και τα προνοιακά βοηθήματα του ΟΠΕΚΑ.

Οι κύριες συντάξεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους των πρώην ΟΑΕΕ και ΟΓΑ την Τρίτη 25 Ιουνίου, ενώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα πιστωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΙΚΑ και των υπόλοιπων πρώην Ταμείων, που από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά έχουν περάσει κάτω από τη σκέπη του ΕΦΚΑ.

Την Πέμπτη θα καταβληθούν και οι συντάξεις από το τ.ΝΑΤ και το τ.ΚΕΑΝ. Την ίδια ημέρα θα πιστωθούν οι προσωρινές συντάξεις των δικαιούχων από τις Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι επικουρικές

Οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν την Τρίτη 2 Ιουλίου. Επίσης, σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη πληρωμή 255.188 δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου.

Αύριο θα πιστωθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά αναπηρικά και τα διατροφικά επιδόματα Ιουνίου σε 152.962 δικαιούχους.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου σε 34.100 ανασφάλιστους υπερήλικες.

Σημειώνεται ότι από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, «οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντα μήνα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ