Σαββατοκύριακο σε φίλους αντί διακοπών και φέτος το καλοκαίρι

Must Read

Να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο σε σπίτι φίλων, πάνε στις κοντινές διαδρομές στα νησιά του Σαρωνικού πολλοί επιβάτες, που τα οικονομικά τους, δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια πολυήμερης ξεκούρασης.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Οι φίλοι και οι συγγενείς αποτελούν λύση-βάλσαμο για πολύ περισσότερους Αθηναίους απ΄ότι θα μπορούσε να υπολογίσει κανείς.

Απαιτεί πολύ λιγότερα έξοδα και πιθανώς, μόνον τα εισιτήρια του πλοίου για τα άτομα και το αυτοκίνητο.

Στα νησιά του Σαρωνικού ωστόσο, έχουν καταφύγει μόνιμα πολλοί Αθηναίοι συνταξιούχοι, ή και επαγγελματίες, για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, καθώς επωφελούνται και βρίσκονται συνεχώς, όλο το χρόνο κοντά στη θάλασσα κάτω από πιο ήπιες συνθήκες διαβίωσης. Αυτό είναι το προνόμιο που εκμεταλλεύονται συνήθως τα παιδιά και τα εγγόνια.

Υπολογίζεται ότι περίπου το ένα τρίτο των επιβατών για τα νησιά του Σαρωνικού, δεν είναι τουρίστες που θα μείνουν σε ξενοδοχεία και θα κατακλύσουν τις ταβέρνες για δέκα ημέρες, αλλά πολίτες που απλώς θα εκμεταλλευτούν το προνόμιο του φιλικού ή συγγενικού σπιτιού, καλοκαιρινή συνήθεια που έχει μεγάλη πέραση, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This