Κουμπωμένοι οι καταναλωτές, αντιμέτωποι με ακρίβεια και εξώσεις

Must Read

Στα απολύτως απαραίτητα περιορίζονται πλέον οι προμήθειες των καταναλωτών, με φρούτα και λαχανικά  και στις λαϊκές αγορές.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Λογαριασμοί, καύσιμα και άλλες υποχρεώσεις όπως ενοίκια ή δόσεις δανείου, έχουν «κουμπώσει» τα πορτοφόλια των καταναλωτών, που δεν απλώνουν μακρύτερα τις αγορές τους, ακόμη κι αν πρόκειται για μια επιπλέον ντομάτα. Όπως κάνουν δηλαδή όλοι οι Ευρωπαίοι τα τελευταία 20 χρόνια.

@newsbreakgr

Κουμπωμένοι οι καταναλωτές, αντιμέτωποι με ακρίβεια και εξώσεις #akriveia #exoseis #nikostsiamtsikas

♬ original sound – newsbreak – newsbreak

Η αγοραστική δύναμη του μέσου καταναλωτή έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς επικρατούν και δυσμενείς συνθήκες στον εργασιακό τομέα, με χαμηλούς μισθούς και περικοπές, με αποτέλεσμα αυτό να φαίνεται καθημερινά στις αγορές μας, ακόμη και στα βασικά αγαθά.

Όμως ούτε για τους πάγκους της λαϊκής είναι τα πράγματα καλύτερα. Έμποροι και παραγωγοί παρουσιάζουν πεσμένο τζίρο κατά 25%, απο την αρχή του καλοκαιριού.

Και μέσα σ’ όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση, που όλοι ελπίζουν να κλείσει ο κύκλος της, πριν μπει ο δύσκολος χειμώνας, έχουμε και τις εξώσεις, επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν ενοίκια ή δόσεις δανείων.

Η εικόνα με ολόκληρο το νοικοκυριό πεταμένο στο πεζοδρόμιο, δυστυχώς, είναι πλέον συνηθισμένη στις λαϊκές δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This