Νέες ανατιμήσεις μετά τις πλημμύρες – Αυξήσεις έως 55% στις τιμές χονδρικής σε μια εβδομάδα

50% και πάνω η αύξηση από τον πολλαπλασιασμό του κέρδους στο λιανεμπόριο

Must Read

Στις λαϊκές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται σταδιακά οι αυξήσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Οι ανατιμήσεις στο χονδρεμπόριο προϊδεάζουν για τις αυξήσεις που αναμένεται να βαρύνουν περαιτέρω το καλάθι των καταναλωτών το προσεχές διάστημα. Τα αγγούρια από τα 40 λεπτά το κιλό στις 4 Σεπτεμβρίου, ανέβηκαν στα 45 λεπτά μια εβδομάδα μετά και την αμέσως επόμενη ημέρα έφτασαν στα 50 λεπτά. Η τιμή στα κολοκύθια από το 1 ευρώ ανήλθε στα 1,3 ευρώ και στις 12 Σεπτεμβρίου άγγιξε τα 1,5 ευρώ, ενώ κατά 55,5% αυξήθηκε και η χονδρική τιμή της ντομάτας μέσα σε 8 ημέρες από τα 90 λεπτά στα 1,4 ευρώ.

Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται και στις χονδρικές τιμές της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης με τις ντομάτες να παρουσιάζουν άνοδο κατά 36%, τα αγγούρια κατά 23%, τα κολοκυθάκια κατά 22% και τα λάχανα κατά 20%, με εκπροσώπους της αγοράς να καταγγέλλουν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Η τιμή, η οποία επηρεάζει την τελική τιμή, όσον αφορά στον παραγωγό έχει πια μια πολύ μικρή συμμετοχή ένα 15% το πολύ στην αύξηση των τιμών και ένα 50% και πάνω είναι η αύξηση που προκύπτει μέσα από τον πολλαπλασιασμό του κέρδους που έχει το λιανεμπόριο.

 

Από τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για το Market Pass προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την ενίσχυση από 22-100 ευρώ για αγορές από καταστήματα τροφίμων.

Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 25 Σεπτεμβρίου, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δικαιούχοι που θα κάνουν την αίτησή τους μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και έως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου, θα πληρωθούν έως τις 5 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This