Ο υφυπουργός Εργασίας προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στο καυτό θέμα με τις πληρωμές αναδρομικών & επικουρικών συντάξεων

Όσα ανέφερε ο Πάνος Τσακλόγλου

Must Read

«Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση της κυβέρνησης και του κ. Χατζηδάκη» σημείωσε ο Πάνος Τσακλόγλου, πετώντας το γάντι για τα «καυτά» ζητήματα για πληρωμές αναδρομικών κι επικουρικών συντάξεων!

Ο υφυπουργός Εργασίας, υποσχέθηκε αυξήσεις στους μισθούς που θα δουν οι πολίτες από 1/1/24 αναφερόμενος και στις επικουρικές συντάξεις. Προσπάθησε να δώσει απαντήσεις την ώρα που ο κόσμος ασφυκτιά και οι τσέπες στενάζουν.

«Ο νόμος είναι σαφής. Η αύξηση που δίνεται είναι το μισό του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης και του ρυθμού του πληθωρισμού. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί αυτά τα στοιχεία, ειδικά για τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός για την προηγούμενη χρονιά, για το 2022. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι στον πληθωρισμό πάμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, οπότε οι αυξήσεις σε σχέση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα είναι λίγο πιο πάνω από το 3%, αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι δεσμευτικό στο κομμάτι αυτό», είπε.

Και συνέχισε: «Επικουρικές έδιναν το ΙΚΑ, το Δημόσιο καθώς και λίγοι φορείς. Αυτό που γινόταν ήταν ότι το κάθε ταμείο έδινε με τους δικούς του κανόνες. Όταν ενοποιήθηκαν όλοι στον ΕΦΚΑ ακόμα αυτοί οι κανόνες δεν έχουν ενοποιηθεί. Είναι ένα από τα επόμενα projects που έχουμε στο υπουργείο Εργασίας αι αυτό θα γίνει. Για να πάρεις επικουρική από το ΙΚΑ έπρεπε να έχεις συμπληρώσει 15 χρόνια, στο Δημόσιο πηγαίνει με τις προϋποθέσεις της κύριας σύνταξης. Πιστεύουμε ότι με την ενοποίηση θα ξεμπλοκάρει ένας μεγάλος αριθμός συντάξεων».

Αναφορικά με τους 1.200.000 συνταξιούχους εξήγησε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχω δει από τον ΕΦΚΑ είναι γύρω στις 32.000 οι κύριες εκκρεμείς. Αλλά οι παραπάνω από τις μισές είναι οιονεί απορριπτικές, δηλαδή λείπουν κάποια χαρτιά ή χρειάζεται κάτι παραπάνω. Οπότε ότι μετά το πέρας της διαδικασίας αυτό το κομμάτι θα εξαλειφθεί. Αρκετές είναι και οι αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις αλλά με την ενοποίηση πιστεύω θα ξεμπλοκαριστούν και θα μειωθεί ο αριθμός τους σημαντικά. Για τα ληξιπρόθεσμα ΕΦΑΠΑΞ είναι λιγότερες από 5.000. Γίνεται ένα σταδιακό ξεπάγωμα. Από την αρχή της χρονιάς θα αρχίσει να αρχίσει να «ξεπαγώνει» ο χρόνος. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έχει πει πως όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πηγαίνουν καλά τα οικονομικά μας, θα δίνεται το επίδομα προσωπικής διαφοράς, αλλά οι οικονομίες έχουν κύκλους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This