Κοροϊδία με τη μείωση τιμών κατά 5%!

Μόνο τον Σεπτέμβριο σε βασικά τρόφιμα οι αυξήσεις ξεπέρασαν το 6%

Must Read

Μείωση των τιμών κατά 5% σε 213 προϊόντα έχει φέρει η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης «Μόνιμη μείωση τιμής». Πρόκειται για την ειδική σήμανση σε προϊόντα του σούπερ μάρκετ, με την οποία ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι θα υπάρχει έκπτωση στην τιμή για έξι μήνες κατά 5%.

«Η αγορά δεν είναι “μπάτε, σκύλοι, αλέστε”» δήλωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, ωστόσο παρέλειψε να αναφέρει πως μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στα τρόφιμα «έτρεξε» με ρυθμό 9,4%, ενώ τους προηγούμενους μήνες οι τιμές αυξάνονταν κατά 10%-12% κάθε μήνα. Μόνο τον Σεπτέμβριο, σε βασικά μάλιστα τρόφιμα, όπως το ελαιόλαδο και τα δημητριακά, η αύξηση τιμών ξεπερνούσε το 6%. Μέσα σε έναν χρόνο, μάλιστα, καταγράφηκαν τεράστιες αυξήσεις σε μια σειρά από βασικά είδη. Για παράδειγμα, οι τιμές στα λαχανικά αυξήθηκαν κατά 17,7%, στα λάδια κατά 16,1%, στα φρούτα 13,9%, σε νερό – αναψυκτικά – χυμούς 13,9%, στα κρέατα 8,4% και στα γαλακτοκομικά – αβγά 6,7%.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι μειώσεις τιμών κατά 5% αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αλλεπάλληλων ανατιμήσεων, με τους καταναλωτές να παρουσιάζονται εξοργισμένοι από την αδιαφορία της κυβέρνησης, πόσο μάλλον όταν εμφανίζεται να… πανηγυρίζει για ελάχιστες μειώσεις τιμών, και μάλιστα, σε 213 κωδικούς εκ των χιλιάδων που υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η μόνη απάντηση που δίνει η κυβέρνηση στα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι να πραγματοποιεί ελέγχους στις εταιρίες, κάτι που θα έπρεπε να συνδυαστεί με δραστικές κινήσεις μείωσης των τιμών, όπως στο μέτωπο της φορολογίας.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, καθώς έχει παρατηρηθεί πως το ίδιο προϊόν πωλείται στην Ελλάδα σε υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που διαθέτουν μεγαλύτερους μισθούς. Για παράδειγμα, τα απορρυπαντικά πωλούνται έως και 40% ακριβότερα απ’ ό,τι στη Γερμανία, ενώ το ελαιόλαδο διατίθεται στην Ελλάδα σε πολύ πιο υψηλές τιμές απ’ ό,τι στο εξωτερικό! «Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Ελέγχουμε διαρκώς το περιθώριο κέρδους αυτών των εταιριών. Αν οι έλεγχοι αποδείξουν ότι αισχροκερδούν, θα επιβληθούν πολύ ισχυρά πρόστιμα που δεν θα διστάσουμε να τα ανακοινώσουμε» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This