Τα φθηνά «τρικ» της κυβέρνησης στις αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο της!

Με νέα ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στο στόχαστρο της Εφορίας θα μπουν και όσοι δηλώνουν μεγάλα κέρδη

Must Read

Με επικοινωνιακούς όρους και φθηνό εντυπωσιασμό προσπαθεί η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η φορολογική ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που τη βάφτισε μέτρο κατά της φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο έκανε μισό βήμα πίσω, ανακοινώνοντας την Παρασκευή ότι θα ξαναδεί ορισμένες παραμέτρους της ρύθμισης, αλλά και χθες ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν πρόκειται για «πρόσθετη φορολόγηση», υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες. Όμως στην ίδια επικοινωνιακή λογική εντάσσεται και η νέα χθεσινή ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου ότι μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν στην Εφορία κάτω από 10.000 ευρώ, στους οποίους τίθεται ελάχιστα τεκμήρια στα 10.920 ευρώ, η Εφορία αναμένεται να βάλει στο στόχαστρο και όσους δηλώσουν… μεγάλα κέρδη. Δηλαδή την αυτονόητη υποχρέωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού την ανακοινώνουν σαν κάποια σημαντική παρέμβαση, μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων.

Οι πλούσιοι επαγγελματίες

Ο φοροελεγκτικός μηχανισμός αναμένεται να αρχίσει διασταυρώσεις για να διαπιστώσει αν οι φορολογούμενοι πλούσιοι επαγγελματίες κρύβουν και άλλα εισοδήματα, παρότι δηλώνουν υψηλά κέρδη, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον φοροελεγκτικό μηχανισμό. Έτσι, θα αρχίσουν διασταυρώσεις που θα ελέγχουν τα έσοδα (φορολογητέα και μη), τις αγορές, τις δαπάνες (επαγγελματικές, ατομικές και οικογενειακές), τις αυξήσεις και τις μειώσεις των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων (επαγγελματικές, ατομικές και οικογενειακές) του φορολογούμενου φυσικού προσώπου. Στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά, τότε αυτή θεωρείται μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη και θα πρέπει να αιτιολογηθεί από τον ελεγχόμενο φορολογούμενο για να μην πληρώσει μεγαλύτερο φόρο.

Οι έμμεσες τεχνικές ενεργοποιούνται:

  • Στις περιπτώσεις που δηλώνεται ζημία σε τρία τουλάχιστον συνεχόμενα έτη και δεν προκύπτει ο τρόπος χρηματοδότησης της επιχείρησης με τον οποίο καλύπτονται οι υποχρεώσεις της
  • Όταν υπάρχει σημαντική αναντιστοιχία μεταξύ αγορών, πωλήσεων και αποθεμάτων.
    Εφόσον ο συντελεστής μεικτού κέρδους που προκύπτει από τα δηλούμενα αποτελέσματα είναι διαφορετικός από αυτόν που προκύπτει βάσει των παραστατικών αγορών και πωλήσεων
  • Όταν η επιχείρηση δεν προσκομίζει στοιχεία που ζητάει η φορολογική διοίκηση ύστερα από δύο προσκλήσεις

Την ίδια στιγμή, o Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αποσύρει ο κ. Χατζηδάκης την οριζόντια φορολόγηση και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «ο φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This