Σοκαριστικά υψηλότερη η τιμή στο βρεφικό γάλα στην Ελλάδα – Τα συγκριτικά στοιχεία με ΕΕ

Οι Έλληνες πολίτες το πληρώνουν έως και 213% ακριβότερα από τους Σουηδούς

Must Read

Σε χώρα αισχροκέρδειας και ασυδοσίας έχει μετατραπεί η Ελλάδα με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα ακόμη προϊόν και μάλιστα είδος πρώτης ανἀγκης είναι σημαντικά ακριβότερο στην χώρα μας συγκριτικά με άλλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν έως και 213% ακριβότερα από τους Σουηδούς το βρεφικό γάλα!

Στις κατηγορίες 0 έως 6 μηνών και 6 έως 12 μηνών στην βασική σειρά η Ελλάδα είναι η χώρα με τις πιο υψηλές τιμές (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) στα εξεταζόμενα είδη φόρμουλας στην ΕΕ.

Ειδικότερα:

Για το Almiron 0-6 (Danone- Nutricia) οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από την χαμηλότερη στο Βέλγιο. Το Almiron 6-12 (Danone- Nutricia) στην Ελλάδα πωλείται από 78% έως 136% υψηλότερα από την χαμηλότερη τιμή σε Βέλγιο και Ολλανδία.

Στο Frisolac 0-6 και Frisomel 6-12 οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 32% έως 53% υψηλότερα σε σχέση με την χαμηλότερη στην Λετονία. Στην Ελλάδα η χαμηλότερη για το Frisolac 0-6 εντοπίζεται σε φαρμακείο με ηλεκτρονικό κατάστημα την ώρα που η ίδια περίπου τιμή εντοπίζεται σε σουπερμάρκετ της Λιθουανίας.

Το ΝΑΝ 0-6 (Nestlé) στην Ελλάδα αποκλίνει από 167% έως 213% από την χαμηλότερη τιμή σε Φινλανδία και Σουηδία. Η τιμή για το ΝΑΝ 6-12 (Nestlé) στην Ελλάδα είναι από 146% έως 197% πιο υψηλή από την χαμηλότερη στην Γαλλία.

Τα Milupa 0-6 και 6-12 (Danone – Nutricia) στην Ελλάδα αποκλίνουν από 102%-114% από την Αυστρία, η μοναδική χώρα στην οποία εντοπίζεται η ετικέτα.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης, σχολίασε:

«Μέχρι και 53% ακριβότερο είναι το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως βρεφικό γάλα συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα, αποκλίνει από 167% έως 213% από την χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται σε Φινλανδία και Σουηδία.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας στη ρίζα του.

Η αδράνεια της κυβέρνησης που υποβοηθά το ξέφρενο πάρτι της αισχροκέρδειας δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν πλέον εξαντληθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This