Η Moody’s δεν θα δώσει ακόμη επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα!

Τον χορό των... αξιολογήσεων ανοίγει στις 26 Ιανουαρίου η Scope Ratings

Must Read

Σχεδόν βέβαιη θεωρεί την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s η JP Morgan, αν και σε επίπεδο ευρωζώνης οι αλλαγές στις αξιολογήσεις το 2024 θα είναι περιορισμένες.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της υπό τον τίτλο «2024 Euro area rating analysis», η JP Morgan τοποθετεί τις πιθανότητες αναβάθμισης της Ελλάδας από τη Moody’s στο 90%, ενώ οι πιθανότητες να αναβαθμιστεί από τους άλλους οίκους είναι στο 30%. Πιθανές αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να προέλθουν από καλύτερες από τις αναμενόμενες μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές, με υποστήριξη από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ οι κίνδυνοι υποβάθμισης θα μπορούσαν να συνδεθούν με πιο έντονους από το αναμενόμενο μακροοικονομικούς και απρόβλεπτους πολιτικούς κινδύνους. Σε ολόκληρη την ευρωζώνη, η JP Morgan αναμένει ότι οι αλλαγές στις αξιολογήσεις θα περιοριστούν το 2024, δεδομένου ότι το 2023 σημειώθηκαν αρκετές θετικές αξιολογήσεις, με την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Αυστρία να επωφελούνται. Τον χορό των… αξιολογήσεων ανοίγει στις 26 Ιανουαρίου η Scope Ratings. Τον Αύγουστο είχε αναβαθμίσει τη χώρα μας σε βαθμίδα ΒΒΒ- (επίπεδο investment grade), διατηρώντας σταθερό το outlook. Ο γερμανικός οίκος θα αξιολογήσει την Ελλάδα τρεις φορές φέτος, τη δεύτερη στις 12 Ιουλίου και την τρίτη στις 6 Δεκεμβρίου. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This