«Ξαφνικός θάνατος» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πάροχοι ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις ρεύματος!

Μιλάμε για 1,25 εκατ. επιχειρήσεις όπως μικρά εστιατόρια, περίπτερα, κομμωτήρια, φούρνους!

Must Read

Μείζον θέμα που μόνο ως «ηλεκτροσόκ» μπορεί να χαρακτηριστεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φαίνεται να έχει προκύψει με τις ενισχύσεις που είχαν δοθεί ως επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα από τους παρόχους.

Μετά το «φρένο» που έβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιουργήθηκε ένα… αλαλούμ, με τους παρόχους να ζητούν τα χρήματα αυτά πίσω!

Όπως μετέφερε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος έκανε λόγο και για διαρκώς αυξανόμενες καταγγελίες καταναλωτών για το συγκεκριμένο θέμα, το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Τον Απρίλιο του 2022, ο Κώστας Σκρέκας, τότε Υπουργός Ενέργειας, ανακοίνωνε επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος που συμπεριελάμβαναν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με παροχές ως 35kva, όπως για παράδειγμα μικρά εστιατόρια, περίπτερα, κομμωτήρια, φούρνους.

Αυτή η εξαγγελία αφορούσε 1,25 εκατ. επιχειρήσεις και θα ξεκινούσαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο 2022, μέχρι και τον Δεκέμβριο 2022.

Λόγω της επείγουσας κατάστασης εξαιτίας της εγκληματικής και ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής και των αντιδράσεων που αυτή είχε ξεσηκώσει, το ΥΠΕΝ δεν περίμενε την έγκριση της Κομισιόν για το μέτρο.

Στα τέλη του 2022 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιδοτήσεις δεκάμηνες και όχι δωδεκάμηνες (από τον Φεβρουάριο 2022 έως τον Νοέμβριο 2022) και όχι οριζόντιες, αλλά με συγκεκριμένα ανώτατα όρια κρατικών ενισχύσεων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «τρύπα» περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ στους παρόχους, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς. Και τι κάνουν γι’ αυτό; Ζητούν πίσω «τα σπασμένα»!

Να «πληρώσουν τη νύφη» δηλαδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που αν συμβεί, αναμένεται να οδηγήσει και όσες από αυτές κρατιούνται ακόμα «με νύχια και με δόντια», στις πύλες του Άδη…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This