Μπάχαλο με τις συντάξεις του Δημοσίου

Must Read

Συνεχίζονται το άγριο «δούλεμα» και η πρωτοφανής ταλαιπωρία των ασφαλισμένων με το θέμα της καταβολής των συντάξεων.

Στις διαμαρτυρίες των 45.000 δικαιούχων συντάξεων χηρείας, οι οποίοι δεν είδαν καμία αύξηση στο καταβληθέν ποσό, παρά τη ρητή δέσμευση της πρόσφατης ρύθμισης που περιλαμβάνεται στον νόμο για τις 120 δόσεις ότι οι συντάξεις χηρείας θα αυξηθούν από το 50% στο 70% του ποσού που ελάμβανε ο θανών δικαιούχος, προστέθηκαν, όπως αποκαλύπτει η “δημοκρατία”,   η ΠΟΕΔΗΝ με βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στο πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (νυν υπηρεσία του ΕΦΚΑ) για την έκδοση συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει μεγάλες καθυστερήσεις, υπογραμμίζοντας πως οι εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση συντάξεων από εργαζομένους σε νοσοκομεία και ΟΤΑ φτάνουν τις 9.000.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, η έκδοση συντάξεων καθυστερεί πάνω από δυόμισι χρόνια, με άμεση συνέπεια η έκδοση των επικουρικών και εφάπαξ να χρειάζεται πάνω από τέσσερα χρόνια.

«Σταματούν τις σπουδές παιδιά θανόντων συναδέλφων, γιατί η μεταβίβαση του δικαιώματος σύνταξης καθυστερεί» παρατηρούν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας ότι στην αρμόδια υπηρεσία είναι «στοίβα οι φάκελοι στα γραφεία των λιγοστών υπαλλήλων, που κατέβασαν τα στιλό επειδή δεν ολοκληρώθηκαν οι αποσπάσεις τους».

Οσον αφορά τις εκκρεμείς αιτήσεις, οι 4.500 είναι από τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, δεδομένου ότι κάθε χρόνο μόνο από τα νοσοκομεία συνταξιοδοτούνται 1.500 εργαζόμενοι (1.200 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, και 300 γιατροί).

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η οδηγία που δόθηκε από την κυρία Αχτσιόγλου είναι να εκδίδονται 25 συντάξεις τον μήνα από το «καλάθι» των 9.000 αιτημάτων που είναι σε εκκρεμότητα (Υγεία και ΟΤΑ), από κάθε υπάλληλο των ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί επί τούτου.

Προειδοποιεί, δε, ότι «με δεδομένο τον αριθμό των υπαλλήλων που σήμερα βρίσκονται στο πρώην Γενικό Λογιστήριο, αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος απονομής των συντάξεων θα αυξηθεί στα τέσσερα και πέντε χρόνια».

Δεν παραλείπει, μάλιστα, να τονίσει τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες, σχολιάζοντας: «Το μπάχαλο αυτό του πρώην Γενικού Λογιστηρίου ευνοεί την κυβέρνηση στις δημοσιονομικές προτεραιότητες που έχει θέσει. Οι συνταξιούχοι ζουν με 400-500 ευρώ τον μήνα που παίρνουν με την προσωρινή σύνταξη και η κυβέρνηση μαζεύει υπερπλεονάσματα για να τα κάνει επιδόματα».

Στο μεταξύ, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις εκκρεμείς συντάξεις των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, μεταξύ άλλων κατά του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιου Πετρόπουλου, της γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Στυλιανής Βρακά, του διοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου και της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δέσποινας Ατταλιάλη.

Όπως υποστηρίζει, έπειτα από 36 μήνες καθυστέρησης έκδοσης των οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ανακαλούν τη μια εγκύκλιο μετά την άλλη, με σκοπό τη μη έκδοση των συντάξεων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This