Πληρώνουν επιστρεπτέες με καθυστέρηση τριών χρόνων!

Αφορά σε επιχειρήσεις που «κόπηκαν» άδικα!

Must Read

Επιστρεπτέα προκαταβολή με καθυστέρηση τριών ετών θα πάρουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που δικαιώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή, η οποία εξέτασε τις ενστάσεις που υπέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Από την αξιολόγηση των αιτημάτων που διενεργεί η αρμόδια επιτροπή προκύπτει ότι έως και 2.000 από τους συνολικά 17.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έμειναν εκτός των φτηνών κρατικών δανείων ή έλαβαν μικρότερα ποσά πληρούν τελικά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του νόμου. Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις που δεν σχετίζονται με την απασχόληση, η οποία αποτέλεσε και το βασικό κριτήριο χορήγησης των δανείων την περίοδο του κορονοϊού. Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ προβαίνει εκ νέου σε αυτοματοποιημένο έλεγχο των προϋποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά τα στοιχεία που έχει δηλώσει η επιχείρηση στη φορολογική διοίκηση, με την επιφύλαξη των οριζόμενων στις αποφάσεις περί πραγματοποίησης διασταυρώσεων και διενέργειας φορολογικού ελέγχου. Εάν από τον αυτοματοποιημένο έλεγχο προκύψει ότι η επιχείρηση δικαιούται τη χορήγηση της ενίσχυσης, δημιουργείται συγκεντρωτική και αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία των δικαιούχων και το δικαιούμενο ποσό. Όσοι δικαιωθούν από την επιτροπή και λάβουν τις ενισχύσεις θα έχουν περίοδο χάριτος δύο μήνες πριν αρχίσουν να αποπληρώνουν το επιστρεπτέο τμήμα της ενίσχυσης. Ως περίοδος χάριτος θεωρείται «το χρονικό διάστημα από την καταβολή της ενίσχυσης και έως την τελευταία ημέρα του δεύτερου μήνα μετά την καταβολή της ενίσχυσης». Η εξόφληση της οφειλής θα γίνει σε 96 άτοκες δόσεις, με τα ποσά να είναι «κουρεμένα» έως 75%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This