Ηλεκτρικό Ρεύμα: Νέες μειώσεις στα τιμολόγια Μαρτίου – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Η θετική εξέλιξη οφείλεται στην τάση υποχώρησης των διεθνών τιμών, που με τη σειρά τους συμπαρασύρουν και το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας

Must Read

Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η μείωση των χρεώσεων των προμηθευτών ρεύματος στα πράσινα τιμολόγια. Ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή η θετική εξέλιξη οφείλεται στην τάση υποχώρησης των διεθνών τιμών, που με τη σειρά τους συμπαρασύρουν και το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας, καθώς η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο ήταν 73,61 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 93,92 ευρώ τον Ιανουάριο.

Έτσι, γι’ αυτόν το μήνα οι τιμές κυμαίνονται από 0,08 έως 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ τον Φεβρουάριο κυμάνθηκαν από 0,11 έως 0,14 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οι εταιρίες, ως όφειλαν, απέστειλαν τα στοιχεία στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία με τη σειρά της τα ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα άμεσης σύγκρισης και επιλογής. Υπενθυμίζεται ότι τα πράσινα τιμολόγια ανακοινώνονται την 1η κάθε μήνα και οι καταναλωτές μπορούν να αλλάζουν προμηθευτή ή τιμολόγιο χωρίς «πέναλτι».

Αναλυτικά, οι τιμές που απέστειλαν οι εταιρίες στη ΡΑΕ είναι οι εξής:

– ΕΛΙΝΟΙΛ 8,182 σεντ ανά κιλοβατώρα

– Elpedison 9,898 σεντ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 10,76 σεντ ανά κιλοβατώρα για τις υπόλοιπες

– Solar Energy 10,27 σεντ ανά κιλοβατώρα

– Ηρων 10,304 σεντ ανά κιλοβατώρα

– Volton 10,306 σεντ ανά κιλοβατώρα

– Ζενίθ 10,467 σεντ ανά κιλοβατώρα

– Protergia 10,776 σεντ ανά κιλοβατώρα

– ΔΕΗ 10,826 σεντ ανά κιλοβατώρα έως 500 κιλοβατώρες και 11,907 οι επόμενες

– Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας 11,165 σεντ ανά κιλοβατώρα

– We Energy 11,23 σεντ ανά κιλοβατώρα

– NRG 11,5 σεντ ανά κιλοβατώρα

– Volterra 11,5 σεντ ανά κιλοβατώρα

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης υπέγραψε απόφαση με την οποία θέσπισε νέες αλλαγές, προτού καλά καλά εφαρμοστεί η νομοθετική πρωτοβουλία περί χρωματιστών τιμολογίων. Η μία αλλαγή αφορά τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι πάροχοι να προσφέρουν μεικτά προϊόντα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και η άλλη την ελάχιστη διάρκεια των σταθερών τιμολογίων, που μειώνεται στους έξι μήνες από 12, που προβλεπόταν τον Ιανουάριο. Αναφορικά με τη διάρκεια των συμβολαίων, η απόφαση προβλέπει πως η προσφερόμενη από τον πάροχο ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στον καταναλωτή ορίζεται σε ένα έτος από την ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει η παροχή της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This