Έρχεται η ρύθμιση για την Golden Visa!

Στα 21 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ

Must Read

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα ρύθμιση για το πρόγραμμα της Golden Visa, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε ομιλία του, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός ανέφερε πως σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη το όριο επένδυσης θα είναι τα 800.000 ευρώ. Μιλώντας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις υπενθύμισε πως μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών θεσμοθέτησε μέτρα προκειμένου να μπει μία τάξη στον τομέα αυτό (όπως η υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ και η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας για όποιον διαθέτει από τρία ακίνητα και πάνω). «Παρακολουθούμε το θέμα. Θα αφήσουμε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου, θα δούμε πώς θα λειτουργήσει το πράγμα το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο θα το συζητήσουμε ξανά με τους αρμόδιους φορείς και θα επανέλθουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Χρονιά ρεκόρ αποτελεί το 2023 για τον ελληνικό τουρισμό, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη να αναφέρει σε ομιλία του, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πως «είχαμε σχεδόν 21 δισ. ευρώ εισπράξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, και σχεδόν 33.000.000 επισκέψεις. Μιλάμε για 3-3,5 Ελλάδες (σε πληθυσμό) επισκέφτηκαν την πατρίδα μας». Όπως σημείωσε, «η Θεσσαλονίκη αποτελεί μέρος της ανάπτυξης της χώρας. Αυτή την ώρα η Ελλάδα έχει πενταπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Άρα, όταν ανεβαίνει η χώρα, προφανώς ανεβαίνει και η Θεσσαλονίκη».

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης έδωσε έμφαση σε δύο κατακτήσεις της Θεσσαλονίκης: το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και το λιμάνι. «Θυμόμαστε πώς ήταν το αεροδρόμιο παλαιότερα. Ηδη από το 2008, όταν ήμουν υπουργός Μεταφορών, ξεκίνησε η ιδέα για τις παραχωρήσεις και βλέπετε πού έχουμε φτάσει σήμερα. Τα περιφερειακά αεροδρόμια από “τσαντίρια” έχουν γίνει “κούκλες” και αυτό ισχύει και στη Θεσσαλονίκη. Όπου είχαμε και την πολύ σημαντική επέκταση του αεροσταθμού, αύξηση των πτήσεων, το μερίδιο των διεθνών πτήσεων είναι μεγαλύτερο από 62% το 2017, έφτασε το 68% το 2023, οι επιβάτες αυξήθηκαν από 6.250.000 (2017) σε 7.030.000 (2023). Μάλιστα, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει βραβευτεί δύο φορές ως ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη αεροδρόμια που έχουν επιβάτες ανάμεσα στα 5 και 15.000.000 ετησίως». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο λιμάνι υπογράμμισε πως πλέον έχει ένα εξαιρετικό management και γίνονται περισσότερες επενδύσεις (π.χ. 6ος προβλήτας), ενώ έχει αυξηθεί ο κύκλος εργασιών κατά 52%, το προσωπικό κατά 57% και έχει γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην κρουαζιέρα (πέντε αφίξεις το 2018, 23 αφίξεις το 2023).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This