Εκδόθηκαν ομόλογα μισού δισ. από την Εθνική Τράπεζα

Με διάρκεια 11,25 έτη και δυνατότητα ανάκλησης στα 6,25 έτη

Must Read

Επίσημες ανακοινώσεις σε οικονομικό φόντο.

Η Εθνική Τράπεζα γνωστοποίησε ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς την τοποθέτηση ομολόγου, μειωμένης εξασφάλισης στην αγορά, ύψους μισού δισ. (500.000.000 ευρώ), με απόδοση 5.875%. Το ομόλογο έχει διάρκεια 11,25 έτη, με δυνατότητα ανάκλησης στα 6,25 έτη.

Η έκδοση, όπως σημειώνεται σχετικά, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της τράπεζας για βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της σύνθεσης και αύξηση των ελάχιστων απαιτήσεων για τα ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, εφεξής MREL), που συνιστά εποπτική υποχρέωση όλων των τραπεζών.

Η συναλλαγή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών, σύμφωνα με όσα προέκυψαν, συγκεντρώνοντας προσφορές ύψους πάνω από 1,8 δισ. ευρώ από περισσότερους από 140 επενδυτές. Υπερκαλύπτοντας περισσότερο από 3,6 φορές το ποσό της έκδοσης. Λόγω δε ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 5,875%.

Η τελική απόδοση, να τονιστεί, αντιστοιχεί σε spread περίπου 315 μονάδων βάσης, πάνω από το αντίστοιχο mid-swap, που αποτελεί εξάλλου το χαμηλότερο περιθώριο ελληνικού ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης. Πάνω μάλιστα από το 80% διατέθηκε προς ξένους θεσμικούς επενδυτές, ενώ άνω του 70% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers), Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία.

Η όλη επιτυχία του εγχειρήματος, όπως εκφράζεται, ως αποτέλεσμα της διαφοροποιημένης ζήτησης που εδραιώθηκε μετά από ευρεία επενδυτική βάση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς την Εθνική Τράπεζα. Και συνάμα αποτελεί ενδεχομένως μία αχτίδα στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες δείχνουν να ευνοούνται από τις πρόσφατες αναβαθμίσεις στην επενδυτική βαθμίδα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μεταφέρει ως στοιχεία ο επίσημος κεντρικός τραπεζικός κλάδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This