Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τέλος στο πετρέλαιο μέχρι το 2050! Στόχος η ελληνική οικονομία να γίνει κλιματικά ουδέτερη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος η μακροχρόνια ενεργειακή στρατηγική που φιλοδοξεί να έχει αντικατασταθεί τα επόμενα χρόνια η χρήση του πετρελαίου.

Στόχος της χώρας είναι μέχρι το 2050, η ελληνική οικονομία να είναι κλιματικά ουδέτερη. Συγκεκριμένα στο ενεργειακό σχεδιασμό που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης για την περίοδο 2020-2030 προβλέπεται:

  • αύξηση της ζήτησης για ξυλεία
  • η χρήση του πετρελαίου να έχει αντικατασταθεί από αντλίες θερμότητας
  • ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υβριδικά για υπεραστικές μεταφορές.

Δείτε επίσης: Νομοσχέδιο «Ηρακλής»: Πάει για άθλο με τα κόκκινα δάνεια

Η κατάργηση του λιγνίτη είναι ίσως είναι σημαντικότερη αλλαγή στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές, από το επίπεδο των 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα το 2020 κοντά στα 110 ευρώ το 2050.

Στο μέλλον το φυσικό αέριο δεν θα είναι το κύριο καύσιμο, αλλά προοδευτικά θα ενσωματώσουν και άλλα αέρια με μικρότερο (ή και μηδενικό) ανθρακικό αποτύπωμα όπως είναι το βιομεθάνιο και το υδρογόνο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ