ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν ακριβά το ραβασάκι!

Τα πιθανά πρόστιμα και οι τόποι σε όσους φορολογούμενους υπερβούν τις χρονικές διορίες

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία και θα αρχίσουν να λαμβάνουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Πότε επιβάλλονται «καμπάνες» στους φορολογούμενους

Έως το τέλος Απριλίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑΌμως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μία ενδεχόμενη παράλειψή τους να τοὺς στοιχίσει πολύ ακριβά! Όσοι βαρύνονται με την υποχρέωση δήλωσης στοιχείων ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να γνωρίζουν τι θα ισχύσει άπαξ προκειμένου να αποφύγουν τις … «κακοτοπιές». Αν ο φορολογούμενος δεν υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων ή υποβάλει εκπρόθεσμη ή ανακριβή δήλωση, με συνέπεια τη μη διενέργεια εκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ή την εκκαθάριση ή τον προσδιορισμό αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, ως αφετηρία για την επιβολή των προστίμων, ορίζεται η επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων. Ως αφετηρία για την επιβολή των τόκων ορίζεται η επομένη της ημερομηνίας της πρώτης ηλεκτρονικής έκδοσης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου για το οικείο έτος από τη Φορολογική Διοίκηση για τους υπόχρεους του έτους αυτού.

Ποιοι θα δουν «βαρύτερο» εκκαθαριστικό  

  • όσοι απέκτησαν ακίνητα με αγορά, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά
  • όσοι αγόρασαν ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ καθώς τους πιάνει το «γρανάζι» του πρόσθετου φόρου
  • όσοι απέκτησαν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία)
  • όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους. Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη επιφάνεια των ακινήτων όπως αυτή θα δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ε9
  • όσοι δεν είχαν δηλώσει στο Ε9 την πραγματική εικόνα των ακινήτων τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This