Σταθερά έμειναν τα επιτόκια της ΕΚΤ – Τι αποκάλυψε η Λαγκάρντ

«Δεν ήρθε ακόμη η ώρα του θριάμβου για την νίκη επί του πληθωρισμού»

Must Read

Σταθερά παρέμειναν την Πέμπτη τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις. Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Δεν ήρθε ακόμη η ώρα του θριάμβου για την νίκη επί του πληθωρισμού» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης εντός του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε: «Δεν θριαμβολογούμε και δεν γιορτάζουμε προς το παρόν. Τα «στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας καταδεικνύουν ότι όχι μόνο έχει μειωθεί ο πληθωρισμός, αλλά και ότι έχουμε εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσής (disinflation), η οποία μπορεί να μην είναι ευθύγραμμη, ωστόσο, διαφαίνεται ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας το 2025.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ορθότητα της νομισματικής πολιτικής που ακολουθούμε. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα νέα δεδομένα κάθε φορά προτούλάβουμε τις αποφάσεις για τα επιτόκια».

Αναφερόμενη στην χρονική στιγμή που η Τράπεζα θα ξεκινήσει την μείωση των επιτοκίων, η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, τον Ιούνιο, θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία διαθέσιμα για την εξέλιξη του πληθωρισμού και τις νέες μακροοικονομικές προβλέψεις.

Όπως αποκάλυψε, οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες που μετέχουν στο ΔΣ της ΕΚΤ συμφώνησαν οι αποφάσεις να ληφθούν τον Ιούνιο, ενώ λίγοι τάχθηκαν υπέρ του εδώ και τώρα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This