Πήραν… παράταση οι φορολογικές δηλώσεις πριν καν ανοίξει το taxisnet!

Όσα ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης

Must Read

Όλα τα παράλογα εξακολουθούν να συμβαίνει στη χώρα μας! Άλλο ένα ακόμα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς αν και δεν έχει ανοίξει ακόμη το Τaxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεωναποφασίστηκε ήδη να δοθεί παράταση!

Σχεδιασμός με προθεσμία μέχρι τέλη Ιουλίου;

Αυτό σημαίνει πως, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, η 30η Ιουνίου αποτελεί πια «παρελθόν» ως προσθεσμία για να υποβάλουν οι φορολογούμενοι τις δηλώσεις τους. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το πότε ακριβώς θα αρχίσει η υποβολή. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι για κάθε μέρα καθυστέρησης πέραν της 31ης Μαρτίου, θα δοθεί παράταση αντίστοιχων ημερών. «Δεδομένου ότι, πέρσι ξεκινήσαμε 31 Μαρτίου, ας το πούμε χοντρικά 1η Απριλίου και δεν ξεκινήσαμε την ίδια ημερομηνία φέτος, για τις όποιες μέρες έχουμε πάει μέσα στον Απρίλιο θα δώσουμε προκαταβολικά την προθεσμία πέραν της 30ης Ιουνίου, μέσα στον Ιούλιο να μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις, άρα τις μέρες τις οποίες πήραμε στον Απρίλιο θα τις δώσουμε στον Ιούλιο…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, το Τaxisnet αναμένεται να ανοίξει το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου. Πρώτα θα ανοίξουν οι φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων και θα ακολουθήσουν λίγες ημέρες αργότερα αυτές των νομικών. Αναφορικά με το δοσολόγιο του φετινού φόρου εισοδήματος ορίζεται ότι «η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2023, πραγματοποιείται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This