Είναι αστείο να υπερηφανεύεται η κυβέρνηση…

Must Read

Financial Times: «Η ελληνική οικονομία είναι μικρότερη κατά 19% σε σχέση με το 2007, όταν η οικονομία της ΕΕ 17% μεγαλύτερη».

Σχόλιο του οικονομολόγου και αντιπροέδρου της Βουλής Βασίλη Βιλιάρδου για την ανάλυση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας από τους FT, που στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων το αφήγημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και παρουσιάζει τη ζοφερή πραγματικότητα για τη χώρα μας:

Όπως στις επιχειρήσεις είναι εξίσου σημαντικά τα Διαφυγόντα κέρδη με τις ζημίες, ή ο διαφυγόν τζίρος με τον υφιστάμενο, έτσι και στα κράτη η δυνητική ανάπτυξη του ΑΕΠ σε σχέση με την πραγματική.

Δηλαδή η Ελλάδα δεν έχασε μόνο ΑΕΠ 19% αλλά τουλάχιστον 36% – εάν δεν κατέρρεε, αλλά αναπτυσσόταν σύμφωνα με το μέσον όρο της ΕΕ. Προφανώς δε χάθηκαν αντίστοιχα δημόσια έσοδα και ιδιωτικός πλούτος – οπότε εκτοξεύθηκαν τα χρέη.

Έτσι η Ελλάδα κατάντησε η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ και της Ευρωζώνης – ενώ είναι αστείο να υπερηφανεύεται η κυβέρνηση για ρυθμό αναπτυξης 2%, όταν η οικονομία μας ευρίσκεται 36% πίσω από τις άλλες!

Οι πραγματικοί μισθοί δε (=αφαιρούμενου του πληθωρισμού), έχουν ακολουθήσει την ίδια καταστροφική πορεία – αφού είναι 40% (19% οι ονομαστικοί και 21% ο πληθωρισμός) χαμηλότεροι από το 2009.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οταν λεει καποιος σε βιντεο στο ΥΤ, οτι…Το Σχόλιο της Ημέρας – Χωρίς πραγματικές αυξήσεις και ταυτόχρονα πάγωμα των χρεών… – 17/4/24, ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΕΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This