Η παραοικονομία εξακολουθεί να χτυπάει «κόκκινο» στην Ελλάδα! Καμπανάκι από το ΔΝΤ

Must Read

Μεγάλο πλήγμα για τις οικονομίες των χωρών της Ευρώπης αποτελεί η παραοικονομία, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Μάλιστα η έκθεση προειδοποιεί ότι, αν δεν περιοριστεί τότε τα σχέδια για μείωση φόρων- εισφορών και για ενίσχυση των κρατικών εσόδων και του Κοινωνικού Κράτους, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, η παραοικονομία στην Ευρώπη κυμαίνεται 10% και σε κάποιες χώρες ξεπερνά το 40%. Στις λεγόμενες «αναπτυγμένες» χώρες της Ε.Ε., διαμορφώνεται στο 10-20% κατά μέσο όρο, ενώ στις «αναδυόμενες» (όπως η χώρα μας) ο δείκτης ανεβαίνει στο 30-35%.

Στην Ελλάδα η παραοικονομία κινείται στα επίπεδα του 30%, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι βρίσκεται στην μικρή λίστα των χωρών που η παραοικονομία διευρύνεται σταθερά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, σε αντίθεση με άλλες χώρες στις οποίες, αν και ενισχύθηκε τη διετία 2008 – 2010, μετά υποχώρησε, στα προ κρίσης επίπεδα.

Συγκεκριμένα, το 2000 η παραοικονομία στην Ελλάδα διαμορφωνόταν στο 28,1% του ΑΕΠ, το 2008 είχε διευρυνθεί στο 31% και το 2016 στο 30,2%, γεγονός που δείχνει ότι παραμένει σταθερή στα υψηλά επίπεδα του 30%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This