Μειώθηκαν οι εξαγωγές προς τη Ρωσία

Must Read

Νέα βουτιά σημείωσαν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024 και ανήλθαν σε 21,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 24,1% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023, που ήταν 28,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την ίδια περίοδο, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε στα 281,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 72,9% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023, που ήταν 1,04 δισ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ρωσίας την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024 ήταν ελλειμματικό και ανήλθε στα 259,7 εκατ. ευρώ.

Το έτος 2023, 121 ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν εισαγωγές από τη Ρωσία και 245 ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν εξαγωγές προς τη Ρωσία.

Η συνολική αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία το έτος 2023 ανήλθε στα 2,44 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 73,8% σε σχέση με την αντίστοιχη συνολική αξία για το έτος 2022, που ήταν 9,33 δισ. ευρώ. Η συνολική αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία το έτος 2023 ανήλθε στα 96,3 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 38,4% σε σχέση με την αντίστοιχη συνολική αξία για το έτος 2022, που ήταν 156,4 εκατ. ευρώ.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με τη Ρωσία το έτος 2023 ήταν ελλειμματικό και διαμορφώθηκε στα 2,349 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This