ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές δωράκι-πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΝΑΜΜΟΣ!

Το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε την ίδια σύμβαση που ανακάλεσε πέρσι

Must Read

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να προσπαθεί να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην φοροδιαφυγή με τα «χρυσά» καλαμαράκια της Μύκονου, που προκάλεσαν θόρυβο λόγω των εκρηκτικών τιμών τους, και τα μπριζολάκια του γνωστού Τούρκου σεφ (;) Salt Bae, όμως το μεγάλο «σκάνδαλο» κρύβεται σε άλλη παράλια του κοσμοπολίτικου νησιού!

Στην παγκοσμίου φήμης παραλία της Ψαρρού που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να την παραχωρήσει αντί «πινακίου φακής» στο γνωστό κέντρο Nammos. Το μαγαζί που κάθε καλοκαίρι κάνει… χρυσές δουλειές εκατομμυρίων ευρώ με απανωτές φορολογικές και πολεοδομικές παραβάσεις!

Η σύμβαση παραχώρησης που αποκαλύπτει σήμερα το newsbreak.gr «βγάζει μάτι»! Η χρυσή παραλία της Ψαρρού δόθηκε για δυο χρονιά στο κέντρο Nammos αντί συνολικού μισθώματος 56.292,10 ευρώ ή 28.146 ευρώ κατ’ έτος! Με άλλα λόγια, το υπουργείο Οικονομικών νοικιάζει στο Nammos την παραλία για… 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Η σύμβαση που εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2019, προβλέπει την εκμίσθωση του κοινόχρηστου αιγιαλού και της παραλίας για απλή χρήση, και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών. Βάσει της σύμβασης, στην προς παραχώρηση έκταση του κοινόχρηστου αιγιαλού μπορούν να τοποθετηθούν έως 34 σετ ομπρελών τα οποία το Nammos χρεώνει επισήμως έως 150 ευρώ κ.ά.

Η σύμβαση, μάλιστα, προβλέπει και ευκολίες πληρωμής! Βάσει της συμφωνίας, το 50% του μισθώματος (27.168 ευρώ) θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις. Το υπόλοιπο ποσοστό 50% επί του συνολικού μισθώματος, υπέρ του Δήμου Μυκόνου (ύψους 27.168 ευρώ), θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις.

Αίσθηση προκαλεί και ότι η σύμβαση απαγορεύει την τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στον δημόσιο χώρο. Κάθε χρόνο αυτό ο όρος απλά…ξεχνιέται ότι πραγματοποιείται η καθιερωμένη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, με εισιτήριο που φτάνει τα 1.500 ευρώ το άτομο (!)

Επίσης, σύμφωνα με τη σύμβαση, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους. Η παραλία, όμως, είναι γεμάτη παρεμβάσεις και προστίθενται και άλλες κατασκευές (π.χ. εξέδρες) κάθε φορά που γίνεται μια συναυλία!

Η σύμβαση προβλέπει ακόμα ότι η παραγόμενη στάθμη θορύβου από μουσική ή σχετικές χρήσεις της κύριας επιχείρησης οφείλει να μην ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 50 ντεσιμπέλ είναι το ποσό του θορύβου που κάνει ένα κανονικό ψυγείο, ενώ μια ζωντανή ορχήστρα παράγει 105 ντεσιμπέλ.

Προφανώς, οι έλεγχοι θα γίνουν μετά το… τέλος της τουριστικής περιόδου!

«Το δις εξαμαρτείν…»

Αίσθηση προκαλεί ότι δυο χρόνια πριν το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να ανακαλέσει μια εξίσου σκανδαλώδη σύμβαση με το Νammos. Τον Σεπτέμβριο του 2017, και αφού είχαν τελειώσει οι μεγάλες δουλείες, το υπουργείο Οικονομικών ακύρωσε συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου και της εταιρείας NAMMOS RESTAURANT BY THE SEA «λόγω της μη τήρησης των όρων» του συμφωνητικού μίσθωσης «με την τοποθέτηση εξέδρας και κεκλιμένου διαδρόμου σχήματος ορθογωνίου αποτελούμενα από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236,40 τμ στις 31/8/2017 για την πραγματοποίηση κοινωνικής εκδήλωσης».

Η μνήμη των τεχνοκρατών του υπουργείου μάλλον είναι μικρή γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως, ένα χρόνο μετά, υπέγραψαν με το ίδιο μαγαζί την ίδια ακριβώς σύμβαση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This