Με το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι μέχρι την Πρωτοχρονιά – Τι πρέπει να πληρώσουν σε τέλη, δόσεις και φόρους

Must Read

Τις φορολογικές τους υποχρεώσεις καλούνται να τακτοποιήσουν χιλιάδες νοικοκυριά μέχρι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα, χιλιάδες πολίτες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν φόρους, τέλη και δόσεις ρυθμίσεων συνολικού ύψους άνω των 2 δις ευρώ.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που πριν το τέλος του έτους θα πρέπει να καταβάλουν δόσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, να καταθέσουν πινακίδες, να προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή και σε δωρεές ποσών για να δικαιολογήσουν τεκμήρια.

Δείτε επίσης: «Δώρο Χριστουγέννων» από την ΑΑΔΕ – Καμία προσαύξηση σε όσους εξοφλούν πρόωρα τις οφειλές τους

Αναλυτικά ως και τις 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις εξής φορολογικές υποχρεώσεις:

  • ΕΝΦΙΑ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φόρου.
  • Τέλη κυκλοφορίας του 2020. Οι κάτοχοι οχημάτων για να μην βρεθούν από την Πρωτοχρονιά αντιμέτωποι με τα τσουχτερά πρόστιμα, που ανέρχονται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά τους θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας κυμαίνονται:
  • Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
  • Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005.
  • Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από 1 Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

  • Δόση ή δόσεις για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί είτε στη ρύθμιση των 120 δόσεων ή εξυπηρετούν την πάγια ρύθμιση 12-24 δόσεων θα πρέπει να εξοφλήσουν μία ή περισσότερες μηνιαίες δόσεις.

  • Εισφορές ΕΦΚΑ: Επίσης ως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία να πληρώσουν τις εισφορές Νοεμβρίου του ΕΦΚΑ αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
  • Φόρος νομικών προσώπων: Τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά όλα τα εισοδήματά τους στη Φορολογική Διοίκηση με δήλωση που υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία ημέρα του 6ου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους. Ετσι, για το φορολογικό έτος από την 1η Ιουλίου του 2018 έως τις 30 Ιουνίου του 2019 η δήλωση υποβάλλεται μέχρι την Τρίτη.
  • Φόρος ασφαλίστρων: Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου καταβάλεται ο φόρος για τα ασφάλιστρα και δικαιώματα που γίνονται απαιτητά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This