Τα «δωράκια»του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν εκτός στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα

Βγήκαμε πάλι εκτός στόχου, λόγω προεκλογικών παροχών της Κυβέρνησης

Must Read

Η αποτυχία επίτευξης του στόχου σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα των προεκλογικών… δώρων που έκανε η Κυβέρνηση στους πολίτες, με στόχο να μαζέψει περισσότερα… ψηφουλάκια.

Η Τράπεζα της Ελλάδας επαναλαμβάνει πως με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε 2,9% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το καμπανάκι της ΤτΕ οι καθυστερήσεις ή ακυρώσεις των μεταρρυθμίσεων, οι δικαστικές αποφάσεις με δημοσιονομικές επιπτώσεις, καθώς και οι παροχές της Κυβέρνησης λιγες μέρες πριν από τις εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του χρέους και του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με την Εκθεση, Η ελληνική οικονομία θα αυξηθεί κατά 1,9% φέτος, ενώ θα επιταχύνει ελαφρώς στο 2,1% και 2,2% το 2020 και 2021 αντίστοιχα. 

Η οικονομία θα στηριχθεί στην ιδιωτική κατανάλωση, στις επιχειρηματικές επενδύσεις και στις εξαγωγές, σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδας προσθέτοντας πως η ιδιωτική κατανάλωση θα επιταχυνθεί ελαφρώς το τρέχον έτος και θα αυξηθεί με ήπιους ρυθμούς την επόμενη διετία, στηριζόμενη στη σταδιακή βελτίωση του  πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος, ως αποτέλεσμα της αύξησης της απασχόλησης και των αμοιβών.

Η ΤτΕ διαβλέπει προκλήσεις τόσο από το διεθνές όσο και από το εγχώριο περιβάλλον, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως καθυστερήσεις στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων ή και ακύρωσή τους θα επιδράσουν αρνητικά στο επενδυτικό κλίμα και την οικονομική δραστηριότητα.

Απαιτείται δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με ενεργοποίηση των σχεδίων που έχουν προταθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This