Κτηματολόγιο: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για 14 περιοχές

Must Read

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη συλλογή δηλώσεων του Κτηματολογίου σε 14 περιοχές.

Η νέα προθεσμία αφορά τις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Ηρακλείου, Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Καστοριάς, Φλώρινας, Σάμου, Ικαρίας, Χίου και Ευβοίας

Για κάθε ακίνητο ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 35 ευρώ για τέλος κτηματογράφησης, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες και γκαράζ, καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κτηματογράφηση σε 37 περιφερειακές ενότητες (νομοί) της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 700.000 δηλώσεις ακινήτων. Από αυτές, το 13% έγινε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου.

Έως σήμερα η συμμετοχή των πολιτών στις περιοχές όπου εξελίσσεται η κτηματογράφηση είναι μόλις στο 21%. Η απροθυμία των ιδιοκτητών να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο οφείλεται σε ένα πλήθος αιτιών, στις οποίες συγκαταλέγονται, εκτός της οικονοµικής συγκυρίας, η αξία των προς δήλωση ακινήτων και η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This