Δύο νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 550 ανέργους

Must Read

Τα νέα προγράμματα, όπως περιγράφονται σε μια από τις τελευταίες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα αφορούν: α) Στην προεργασία 300 άνεργων νέων, 18 έως 30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε φορείς, οργανισμούς του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης και β) στην απασχόληση 250 άνεργων νέων, 22 έως 39 ετών, σε νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η διάρκεια του προγράμματος «προεργασίας» 300 ανέργων θα είναι 7 μήνες. Η μηνιαία αποζημίωση τους θα είναι ίση με τον κατώτατο μισθό (650 ευρώ, μεικτά).

Ένα χρόνο το δεύτερο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απασχόλησης των 250 ανέργων θα έχει διάρκεια 12 μήνες. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές θα είναι: α) για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έως τα 1.040,00 ευρώ και β) για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έως τα 990 ευρώ. Ειδικά για όσους διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι μηνιαίες αποδοχές θα προσαυξάνονται κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ, αντίστοιχα.

Οι ημερομηνίες έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τα εν λόγω προγράμματα θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες από τον ΟΑΕΔ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This