Στο «τραπέζι» το ασφαλιστικό και η αύξηση του επιδόματος ανεργίας

Must Read

Ένα νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μέσω του οποίου, μεταξύ άλλων, θα μειωθούν, σταδιακά, σε βάθος τετραετίας οι ασφαλιστικές εισφορές κατά το 1/4, καθώς και η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, σε συνδυασμό με την αλλαγή των κριτηρίων χορήγησης του, συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο με τις άμεσες προτεραιότητες, τον οποίο έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά το τέλος του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ολοκληρώσει ένα νέο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου, του οποίου οι δύο βασικοί στόχοι θα είναι:

  • α) Η αναδιάρθρωση ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού συστήματος με την εισαγωγή συστήματος τριών πυλώνων και
  • β) η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης από το 20% στο 15% εντός της τετραετίας.

Αναβάθμιση του ΟΑΕΔ

Ο υπουργός Εργασίας θα προχωρήσει άμεσα και σε μέτρα αναβάθμισης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αυξήσει τον προϋπολογισμό του Οργανισμού κατά 200.000 ευρώ επιπλέον το χρόνο. Στόχος είναι να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και να επανακαθοριστούν τα κριτήρια απονομής τους.

Επίσης, με βάση τους άξονες που καθορίζονται από τον φάκελο που έλαβε ο κ. Βρούτσης, στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας είναι:

  1. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλέγματος παρεμβάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
  2. Η συσχέτιση του κατώτατου μισθού με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.
  3. Η ενίσχυση των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με αξιοποίηση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και εργαλείων για την αποτελεσματικότερη προστασία των εργαζομένων.
  4. Η διαμόρφωση Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων που θα επιβραβεύει με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους και την εργατική νομοθεσία.
  5. Η παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες παροχές στους εργαζομένους τους.
  6. Η ενίσχυση του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με αύξησή του στο 1 δισ. ευρώ ετησίως, καλύπτοντας 800.000 συμπολίτες μας.
  7. Η κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This