Την ώρα που εκπρόσωποι άλλων επαγγελματικών κλάδων έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν έσοδα από την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους, 2.500 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με το πότε θα τους επιτραπεί να λειτουργήσουν ξανά!
Οι ειδικοί του fitness στην Ελλάδα δεν έχουν ιδέα τι τους ξημερώνει, καθώς κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν είναι σε θέση να ορίσει μια ημερομηνία για την επανέναρξη λειτουργίας των γυμναστηρίων.
«Ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς παρά τις οχλήσεις μας ακόμα δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα γυμναστήρια, με αποτέλεσμα τα έξοδα κάθε μήνα να τρέχουν. Δεν μιλάμε για μαγαζιά, αλλά για γυμναστηριακούς χώρους με τους περισσότερους να ξεπερνούν τα 600 τ.μ, που σημαίνει πως τα ενοίκια ακόμα και με τη μείωση του 40% είναι μεγάλα» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, η πανδημία του Covid-19 θα αφανίσει τα γυμναστήρια.
Χρήματα στο ταμείο το 2021
«Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τρίμηνο της άνοιξης, οπότε παραδοσιακά αυξανόταν πάντα το πελατολόγιό μας, το χάσαμε τελείως. Αν υποθέσουμε πως θα ανοίξουμε τον Ιούλιο, μιλάμε πάλι για ένα χαμένο διάστημα, αφού στη μέση του καλοκαιριού, πέρα από τους σταθερούς πελάτες, σχεδόν κανένας άλλος δεν έρχεται να γυμναστεί γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται τις διακοπές τους. Από την άλλη, υπάρχουν τα προπληρωμένα συμβόλαια, τα οποία, αν δεν τα καλύψουμε, θα χάσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται» ανέφερε χαρακτηριστικά στο newsit.gr.
Ο κ. Κλεοβούλου τόνισε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα ξαναδούν χρήματα στα ταμεία των επιχειρήσεών τους το 2021, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας.
«Μιλάμε για 2.500 μονάδες που παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άσκησης σε όλη τη χώρα. Οι επιχειρήσεις αυτές στο σύνολό τους απασχολούν 42.000 εργαζομένους, γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Δεν αποτελούμε, σίγουρα, το ενδιαφέρον της Πολιτείας, καθώς είμαστε μια μικρή κουκκίδα στον επιχειρηματικό χάρτη, όμως αποτελούμε είδος ανάγκης για τον κόσμο που απευθυνόμαστε. Εδώ λειτούργησαν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, όπου ο πελάτης έρχεται σε άμεση επαφή με τον ειδικό και δεν ανοίξαμε εμείς» κατέληξε.