Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023

Οσμή σκανδάλου! Εταιρία-φάντασμα πήρε 750.000 € από τον επενδυτικό νόμο!

Υποτίθεται ότι ανήκει σε κυπριακή πολυεθνική, που όμως έχει διαλυθεί - Ως πληρεξούσιος εμφανίζεται παλαιός συνεργάτης του Αδωνη με το όνομα Ντανιέλ Κολομπαν

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Μεγάλη απάτη με φόντο κρατικό χρήμα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπου επικεφαλής είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία».

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο το υπουργείο ενέκρινε την υπαγωγή της εταιρίας SWAT SDISS ΕΠΕ (με συστήματα ασφαλείας και όχι μόνο) σε καθεστώς ενίσχυσης ύψους 737.201,99 ευρώ. Η SWAT SDISS ΕΠΕ ανήκει -θεωρητικά μόνο- σε μία κυπριακή εταιρία με την επωνυμία M.G.H. MARSHAL GRANTS HOLDING LTD. Η εταιρία όμως αυτή, σύμφωνα με το εμπορικό μητρώο της Κύπρου, διαλύθηκε, και μάλιστα μήνες πριν από την υπαγωγή της SWAT σε καθεστώς ενίσχυσης στην Ελλάδα (!). Και εφόσον η «μαμά» εταιρία έχει διαλυθεί και δεν έχει γίνει κάποια μεταβίβαση των μετοχών, τότε και η ελληνική εταιρία, αυτή με τα συστήματα ασφαλείας, είναι στην πραγματικότητα εταιρεία-φάντασμα (!)

Ακόμη πιο μεγάλη απόδειξη της απάτης είναι το γεγονός πως ο δήθεν πληρεξούσιος της κυπριακής εταιρίας, Τζον Ντανιέλ Κολομπανί, που στο βιογραφικό του αναφέρει ότι ήταν και παλαιός συνεργάτης του Αδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, το 2013 και το 2014, δήλωσε ψευδώς τον περασμένο μήνα σε Ελληνα συμβολαιογράφο ότι η εταιρία που εκπροσωπεί βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία (!). Και τα σαφή στοιχεία ενδείξεων απάτης δεν σταματούν εδώ.

Αρκεί να αναφέρουμε πως φαντάσματα κρύβει ακόμη και το σάιτ της SWAT SDISS ΕΠΕ, αφού σε αυτό εμφανίζονται ανύπαρκτοι εργαζόμενοι. Για την ακρίβεια, εμφανίζονται φωτογραφίες ανθρώπων που παρουσιάζονται ως στελέχη της εταιρίας, ενώ πρόκειται για άλλους ανθρώπους, με άλλα ονόματα και άλλες επαγγελματικές ιδιότητες, που, όπως φαίνεται, οι φωτογραφίες τους αλιεύθηκαν τυχαία από το διαδίκτυο προκειμένου να κατασκευαστεί το εταιρικό προφίλ της SWAT. Αυτά τα πρόσωπα είναι προφανώς επίσης θύματα απάτης. Κερασάκι στην τούρτα; Διαχειρίστρια της SWAT SDISS ΕΠΕ είναι η Μπάσμα Κ. Αμπντελαζίζ, η οποία είναι και μετακλητή εργαζόμενη στο υπουργείο Εξωτερικών (!). Η SWAT SDISS ΕΠΕ ιδρύθηκε τον Μάιο του 2020 με σκοπό, σύμφωνα με το αρχικό καταστατικό της, μεταξύ άλλων «το εμπόριο όπλων» και την «έρευνα και το εμπόριο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η ίδρυσή της πραγματοποιείται σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου αρχικά εμφανίζεται ως πληρεξούσιος της κυπριακής M.G.H. MARSHAL GRANTS HOLDING LTD ο Αθανάσιος Σιδεράκος. Ο κ. Σιδεράκος καταθέτει τα νομιμοποιητικά έγγραφα της κυπριακής και δηλώνει πως η εταιρία που εκπροσωπεί επιθυμεί να ιδρύσει στην Ελλάδα τη SWAT SDISS ΕΠΕ. Οπερ και εγένετο! Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ορίζεται σε 12.000 και δηλώνεται ότι κατατίθεται εξ ολοκλήρου από την κυπριακή, η οποία έτσι κατέχει το 100%. Ο κ. Στεφανάκος, ο οποίος δηλώνει «απόστρατος αξιωματικός, απόφοιτος Ανώτερης Στρατιωτικής Σχολής», εμφανίζεται στο σάιτ της SWAT ως υπεύθυνος ασφαλείας. Η επόμενη ανάρτηση στο εμπορικό μητρώο της SWAT πραγματοποιείται το 2021 και αφορά τον ισολογισμό του 2020. Η εταιρία δηλώνει ως σύνολο καθαρής θέσης και υποχρεώσεων μόλις το ποσό των 9.966 ευρώ.

Εν συνεχεία η SWAT φαίνεται πως υποβάλλει τον φάκελό της προκειμένου να υπαχθεί στον 5ο κύκλο του καθεστώτος ενίσχυσης «Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του ν.4399/2016», ένα τρομερό επενδυτικό της σχέδιο ύψους 2.340.323,78 ευρώ. Ποιο είναι αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο; Η «δημιουργία νέας μονάδας παροχής υπηρεσιών συμβουλών σε θέματα ασφαλείας», το οποίο στα χαρτιά υποστηρίζεται ότι θα δημιουργήσει 15 θέσεις εργασίας (!).

Από μόνο του το γεγονός ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει περίπου 750.000 ευρώ για ασαφείς συμβουλές συστημάτων ασφαλείας είναι ένα τεράστιο θέμα. Ομως το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνο αυτό, αλλά η συνέχεια της ιστορίας, αφού, σύμφωνα με το εμπορικό μητρώο της Κύπρου, η «μαμά» εταιρία διαλύεται τελικά τον Μάιο του 2022. Επομένως, ως νομική υπόσταση και η SWAT περνάει στην ανυπαρξία.

Παρ’ όλα αυτά, τον Ιούλιο του 2022 δημοσιεύεται τελικά η υπαγωγή της ανύπαρκτης πλέον εταιρίας στο καθεστώς ενίσχυσης από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η περίληψη από την ένταξη της εταιρίας στον αναπτυξιακό νόμο

Η καταχώριση της εταιρίας στο κυπριακό ΓΕΜΗ

Εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της MArsHal που έχει διαλυθεί

Λίγους μήνες μετά την υπαγωγή της εταιρίας στον επενδυτικό, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2022, εμφανίζεται στην ίδια συμβολαιογράφο ο Τζον Κολομπανί, ο οποίος δηλώνει νέος εκπρόσωπος της κυπριακής MGH MARSHAL GRANTS HOLDING LTD. Κι ενώ η εταιρία αυτή έχει διαλυθεί, η συμβολαιογράφος όχι μόνο σημειώνει πως «ο ως άνω εμφανισθείς δήλωσε ότι η από αυτόν εκπροσωπούμενη εταιρία δεν έχει λυθεί ή παύσει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα», αλλά και το αποδέχεται χωρίς κανένα άλλο έγγραφο. Με τη δήλωση αυτή και μόνο κάνει μικρή τροποποίηση στην επωνυμία της SWAT, νομιμοποιώντας παράλληλα την ύπαρξη της κυπριακής.

Ο Κολομπανί δήλωνε συνεργάτης του Αδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας την περίοδο 2013-2014

Ο κ. Κολομπανί, ο οποίος εμφανίζεται ως εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου SWAT, στο σάιτ της εταιρίας φαίνεται πως έχει πλούσιο βιογραφικό, αφού παλαιότερα δήλωνε ακόμη και δημοσιογράφος. Η SWAT, μάλιστα, εμφανίζεται ως μία μόνο εταιρία ενός ομίλου εταιριών, που φέρει τον τίτλο «Win Group» και εδρεύει πράγματι σε κτίριο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Οι υπόλοιπες εταιρίες αυτού του περίφημου ομίλου είναι οι εξής: ένα κολέγιο υπό τον τίτλο «International Education College», ένα ινστιτούτο υπό τον τίτλο «Η Εξέλιξη», το οποίο δηλώνεται ως Μη Κυβερνητική Ανεξάρτητη Οργάνωση με δράση στον χώρο της νεολαίας και των ευάλωτων ομάδων (μετανάστες, πρόσφυγες), καθώς και μια εταιρία μάρκετινγκ υπό τον τίτλο «H MEDIA» και ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών και Πολιτών. Ασφαλώς θα το έλεγε κανείς ένα περίεργο «κοκτέιλ», που δημιουργεί περιθώρια για πολλά σενάρια.

H διευθύνουσα, τα ανύπαρκτα στελέχη και ο δικηγόρος

Στο site της SWAT διευθύνουσα σύμβουλος εμφανίζεται η Μπάσμα Κ. Αμπντελαζίζ, η οποία στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο δηλώνει επίσης μέλος του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών, μέλος του εκπαιδευτικού συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας αλλά και βασικό μέλος της ομάδας διοίκησης του Ινστιτούτου «Εξέλιξη», που προαναφέραμε. Ιδιότητες που, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πράγματι κατέχει. Το ερώτημα είναι πώς έχει εμπλακεί σε μια εταιρία, στην οποία υπάρχουν τόσο σαφείς ενδείξεις απάτης. Τα άλλα στελέχη που εμφανίζονται στο site είναι ουσιαστικά… ανύπαρκτα.

Χρησιμοποιώντας προγράμματα που ανιχνεύουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε ότι o άνθρωπος που εμφανίζεται ως «Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπεύθυνος ασφαλείας» είναι στην πραγματικότητα δικηγόρος εκ Θεσσαλονίκης, που ονομάζεται Στράτος Παναγιωτίδης. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται πως είχε την προφανή ατυχία η φωτογραφία του να βρίσκεται στο επαγγελματικό, ηλεκτρονικό πορτφόλιο του φωτογράφου με τον οποίο συνεργάστηκε για να βγάλει κάποιες επαγγελματικές εικόνες. Από εκεί αλιεύτηκε η φωτογραφία του, προκειμένου να συμπληρώσει… εικονικά το καρέ στελεχών της SWAT. Και είναι προφανώς θύμα απάτης.

Στο σάιτ της Swat εμφανίζεται ο κύριος αυτός ως «Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπεύθυνος ασφάλειας». Στην πραγματικότητα ο άνθρωπος είναι δικηγόρος εκ Θεσσαλονίκης με άλλο όνομα. Η φωτογραφία του πρέπει να αλιεύτηκε τυχαία από το διαδίκτυο για να συμπληρώσει η Swat το… καρέ των στελεχών της

To παράδοξο είναι πως στο πορτφόλιο του ίδιου φωτογράφου υπάρχει και η φωτογραφία μιας κυρίας χωρίς όνομα, η οποία στο site της Swat εμφανίζεται ως «Ελένη Κούτρα, υπεύθυνη ανάπτυξης». Υπάρχει πράγματι Ελένη Κούτρα σε αυτή τη θέση, με αυτή τη φυσιογνωμία, που απλά φωτογραφήθηκε στον συγκεκριμένο φωτογράφο; Ή πρόκειται για τη φωτογραφία μίας άλλης κυρίας, που αλιεύτηκε προς παράνομη χρήση από τη SWAT και πρόκειται επίσης για απάτη; Θα αποκαλυφθεί σύντομα. Ευχόμαστε από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμφυλιοπολεμική επίθεση του ΚΚΕ στους Εθνοφύλακες: Είναι χώροι δράσης ρατσιστών, ξενοφοβικών, φασιστών

 Οξύτατη επίθεση στην Εθνοφυλακή, και μάλιστα με αναγωγές στον εμφύλιο, έκανε το ΚΚΕ κατά...

Δήμαρχοι και απομιμήσεις…

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο πλέον εμβληματικός δήμαρχος της Ελλάδας. Όχι μόνον...

Ύμνοι Καρατζαφέρη για τον Κυριάκο: «Είναι ο πρωθυπουργός του αιώνα»

 Βαρύγδουπη παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ήταν τόσο βαρύγδουπη, που...

Ιδού οι άθλιοι «σύμμαχοι» κ. Μητσοτάκη: 20 τουρκικές παραβιάσεις την ώρα που αναζητούσαμε τους...

Το απεχθές, δειλό και βάρβαρο πρόσωπο της έδειξε για άλλη μια φορά η Τουρκία,...

Η Σακελλαροπούλου «καρφώνει» τον Δένδια για τη μη πρόσκληση του Ρώσου Πρέσβη!

Δεν έλαβε πρόσκληση ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρεί Μασλοφ, από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου...

Τσε… Βαρουφάκης

«Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, θα γλεντήσω μια βραδιά, και θα καταλήξω σούρα 
στα στενά του...

Πληροφορίες για σύλληψη πασίγνωστου πολιτευτή της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν πασίγνωστο πολιτευτή της...

Αναβάλει εκδήλωση η Όλγα Κεφαλογιάννη μετά την τραγωδία στην Ανδραβίδα

Για την Τρίτη είχε προγραμματίσει την εκδήλωση του πολιτικού της γραφείου η Όλγα Κεφαλογιάννη,...

Βούλωσε… στόματα η «αμόρφωτη τραγουδιάρα»

Η «αμόρφωτη τραγουδιάρα» πήρε πτυχίο και, μάλιστα, με βαθμό 8,55, άριστα! Η Ραλλία Χρηστίδου,...

Θεοδωρικάκος: Δεν είχα ενημέρωση από το Εσωτερικών Υποθέσεων!

Άγνοια για τα φαινόμενα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ δήλωσε στην πράξη ο υπουργός Προστασίας του...

Καταγγελία ανώτατου αξιωματικού ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχωρά σήμερα το documentonews.gr σχετικά με καταγγελλόμενη από ανώτατο αξιωματικό...

Κώστας Τασούλας: Ο άνθρωπος που διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς, ευτελίζει και το κοινοβούλιο

Ο Κυριάκος δεν θα έβρισκε καταλληλότερο για να συμβάλει στην κατάρρευση των θεσμών

Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ: Υμνητής του Μητσοτάκη υποψήφιος

Ανακοινώθηκαν σήμερα σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά μετά από την ομλία του...

Αδιανόητο σκηνικό με τον υπουργό άμυνας Παναγιωτόπουλο να καταφέρεται υποτιμητικά στον Φλώρο!

Φαίνεται ότι τα αισθήματα μεταξύ του υπουργού άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού του...

Κραυγή αγωνίας του Άδωνι: Με καταδιώκουν Τρολ!

Ο Άδωνις έχει χαρακτηριστεί ο ηγέτης των Τρολ του διαδικτύου, καθώς είναι ο μοναδικός...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κραυγή αγωνίας από τον Τέρη Χρυσό: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

H άγνωστη «αδερφή» του Νίκου Ξανθόπουλου

Εννιά μέρες συμπληρώνονται σήμερα από το φευγιό του Νίκου...

Oλυμπία Γλύξμπουργκ: Τα χρήματα που ξοδεύει για την εμφάνισή της ζαλίζουν

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ Μίλερ έχουν...

«Πιάστηκε» με ναρκωτικά ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου

Την ώρα που βρίσκεται στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Θεοδωρικάκου,...

Σείστηκε η Λάρισα από την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Πορτοσάλτε

Δεν ήταν επεισόδιο από τα Looney Tunes, αλλά παρουσίαση...

«Δίνει» την Πισπιρίγκου ο Δασκαλάκης: «Αντί να ψάξει τι έπαθαν τα παιδιά μας, ρωτούσε…»

«Eίπε στον πατέρα μου ''για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου''» κατέθεσε ο πατέρας των νεκρών κοριτσιών

Δύσκολες ώρες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη

Πίκρες κερνάνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι συντοπίτες του, οι...

Σκληρή απάντηση για την συγκέντρωση του Άρη Πορτοσάλτε στη Λάρισα

Στο πλαίσιο του δημόσιου λόγου, βρίσκονται και οι στιγμές...
spot_img

NEWSROOM