Η αυτοαποθέωση του Μητσοτάκη στην Καλλιθέα – Η αυτογνωσία του «μάγεψε» τους πολίτες

Αντί να καρατομήσει τον Τάκη Θεοδωρικάκο και την Δόμνα Μιχαηλίδου, εξακολουθεί να τους καλύπτει!

Must Read

Την ώρα που ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ρίχνουν την ευθύνη για τα αίσχη σε δομές και αστυνόμευση στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδίδεται σε….προεκλογικές βολτούλες, σε μία προσπάθεια να αναπτερώσει το ηθικό των ψηφοφόρων του.

Ο πρωθυπουργός προτού καλά-καλά βγει το 2023 και εν μέσω συγκλονιστικών αποκαλύψεων για ΜΚΟ και τεράστια περιουσιακά στοιχεία στελεχών, κινείται κανονικότατα σε προεκλογικούς ρυθμούς, δίνοντας προσωπικό τόνο. Σήμερα το πρωί βρέθηκε στην Καλλιθέα, όπου μεταξύ άλλων επιχείρησε -ανεπιτυχώς- να πείσει τους Έλληνες πολίτες, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και αυτοδύναμη στις εκλογές, ενώ δεν παρέλειψε να πάει και στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, προκειμένου να ευλογήσει τα γένια του, αλλά και να εκθειάσει το έργο του Τάκη Θεοδωρικάκου, αντί να τον καρατομήσει! «Το κλίμα μυρίζει ήδη εκλογές» τόνισε μιλώντας με πολίτες της Καλλιθέας.

«Και είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί και πάλι, διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και διότι κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε πολύ ταραγμένα νερά» είπε γεμάτος…πυγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε σε μία προσπάθεια αυτοαποθέωσης:

«Από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο και την πανδημία, μέχρι τις προκλήσεις των γειτόνων μας και τώρα τη μεγάλη εισαγόμενη ενεργειακή κρίση. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν ότι μπορούν να στηρίζονται σε εμάς και ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε».

Το μήνυμα για τις γυναίκες

Με αφορμή τη λειτουργία γραφείου αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως νιώθει ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική αστυνομία στην αντιμετώπιαη τέτοιων περιστατικών, αγνοώντας επιδεικτικά το γεγονός ότι τέτοιου είδους φαινόμενα τείνουν να λάβουν τεράστιες διαστάσεις, με γυναίκες-θύματα να καταλήγουν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

«Νομίζω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο αυτήν την εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι συνολικά προς το κράτος και τις δομές του, ειδικά όταν πρόκειται για τον πυρήνα της κρατικής λειτουργίας, που δεν είναι άλλος από την προστασία της ζωής του ανθρώπου. Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή του κράτους» είπε ο υπερήφανος πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα πάντα «επιτυχίες» και με κάθε του πρόταση απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως ζει σε ένα δικό του, παράλληλο, σύμπαν.

Σημεία της ομιλίας του:

«Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες: «Όπως στηρίξαμε την κοινωνία στην πανδημία και πληρώσαμε τους μισθούς όλων των εργαζομένων των καταστημάτων που έκλεισαν και στηρίξαμε τις επιχειρήσεις με επιστρεπτέα προκαταβολή, το ίδιο κάνουμε και τώρα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Το γνωρίζετε όλοι σας, κάθε φορά που παίρνετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος βλέπετε τι θα πληρώνατε αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα. Επειδή ακριβώς το κράτος σπεύδει και στηρίζει κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα, κάθε επιχειρηματία, είτε είναι μεγάλος είτε είναι μικρός. Και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε».

«Σε αυτή την πορεία, φίλες και φίλοι, θα συνεχίσουμε. Και καθώς πια οδεύουμε προς το τέλος της θητείας μας, μπορούμε με αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε: ναι, σε αντίθεση με αυτά τα οποία έκαναν οι προηγούμενοι, εμείς ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Και διεκδικούμε το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τον τόπο για ακόμη μία τετραετία για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει. Και σας θέλω όλους δίπλα μου γιατί πρέπει να εξηγήσουμε και στους καχύποπτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμα προβληματίζονται σήμερα για το τι πρέπει να ψηφίσουν, ότι τίποτα από αυτά που έχουμε πετύχει δεν είναι δεδομένο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο».

«Προσπαθούμε συνέχεια για το καλύτερο. Λύνουμε κάθε μέρα πολλά προβλήματα. Χθες, να δώσω ένα παράδειγμα μόνο, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα αντιμετώπισης της κακοποίησης και της βίας κατά των γυναικών. Έχουμε πετύχει ένα πολύ σημαντικό έργο στον τομέα αυτό. Για πρώτη φορά σπάσαμε τη σιωπή και κακοποιημένες γυναίκες έχουν το θάρρος να βγουν να μιλήσουν, να πάνε στην Αστυνομία, να καλέσουν τη γραμμή 15900 και να βρουν κουράγιο και προστασία να βάλουν πίσω τους αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια. Ένα πολύ μικρό παράδειγμα μόνο από τα πολλά τα οποία έχουμε πετύχει, από ένα κυβερνητικό έργο το οποίο σε όλους τους τομείς είναι πολύ πλούσιο. Αυτό ζητώ λοιπόν από τα στελέχη μας, από τις τοπικές μας οργανώσεις, να το παρουσιάζουμε, να το εξηγούμε στους πολίτες για να τους πείσουμε όχι με ακρότητες, όχι με φωνές, όχι με πόλωση, αλλά με επιχειρήματα».

Ωστόσο, αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει να καλύπτει τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ακόμη και τώρα, που τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο. Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ, με την υπόθεση της Κιβωτού και των αναρίθμητων παιδιών που κακοποιήθηκαν ασχολείστε καθόλου, ή αναλώνεστε μόνο στην προεκλογική σας εκστρατεία;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This