Στρατηγική… ψόφιου κοριού και ο Ανδρουλάκης

Αντί «να βγει στα κεραμίδια», δείχνει μια αξιοσημείωτη προσήλωση στο «θεσμικό», γιατί δεν θέλει να γκρεμίσει τις γέφυρες της μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Must Read

Είναι παράδοξο, επισημαίνουν στην πολιτική αγορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. να είναι το κορυφαίο θύμα των υποκλοπών και το «πολιτικό χαρτί» να το μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως λένε, αντί «να βγει στα κεραμίδια», δείχνει μια αξιοσημείωτη προσήλωση στο «θεσμικό», όπως ο ίδιος τονίζει, παιχνίδι, αφήνοντας να αλωνίζουν πολιτικά σε έναν χώρο που θα μπορούσε για τον ίδιο να είναι προνομιακός οι δυνάμεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπάρχει εξήγηση για όλα αυτά; Βεβαίως, απαντούν όσοι γνωρίζουν τα ενδότερα της Χαριλάου Τρικούπη, και είναι βάσιμη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλει να γκρεμίσει τις γέφυρες της μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. Επιχειρεί να εκτελωνίσει στη χώρα ένα πρότυπο πολιτικών συνεργασιών τύπου Γερμανίας, μετασχηματίζοντας το ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα «μπαλαντέρ», που θα ορίζει μετεκλογικά τις κυβερνήσεις στον τόπο.

Προϋποθέτει αυτό, βεβαίως, την ύπαρξη ενός ισχυρού ενδιάμεσου κόμματος, το οποίο θα αντέξει στις εκατέρωθεν πιέσεις του νέου διπολισμού, ώστε να διαθέτει διαπραγματευτική εγκυρότητα. Η άμμος στην προεκλογική κλεψύδρα όμως τελειώνει και όλα δείχνουν ότι ο Ανδρουλάκης δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια να γίνει ο ρυθμιστής που θέλει, κάνοντας μια θεαματική εμφάνιση στις κάλπες της πρώτης Κυριακής. Στο συνέδριο αποφασίστηκε το κόμμα να ακολουθήσει μια αυτόνομη πορεία, που συνιστά «όρο επιβίωσης», όπως λένε στη «δημοκρατία της Κυριακής» τα στελέχη που συγκροτούν τη νέα «προεδρική φουρνιά».

Στην τελική ευθεία προς τις προσεχείς κάλπες ο Ανδρουλάκης ένα πράγμα δεν επιθυμεί: Να δει το κόμμα του σε ελεύθερη δημοσκοπική πτώση (σ.σ. φροντίζουν γι’ αυτό, βέβαια, οι «Φαναράδες»…).

Η δυναμική του έχει καμφθεί

Ο,τι και να μαγειρεύουν, πάντως, είναι φανερό ότι η δυναμική του έχει καμφθεί. «Παρακαλώ να μη ζητήσουν τη βοήθειά μου» εξομολογείται στην «κυριακάτικη δημοκρατία» παλαίμαχο στέλεχος, που βλέπει ότι ο -όχι και τόσο νέος πια…- αρχηγός έχασε την ευκαιρία να καβαλήσει το κύμα της ενθουσιώδους συγκυρίας.

Πλάι στην πολιτική «καθυστέρηση» αργεί και η οργανωτική. Η ανακοίνωση των νέων υποψηφίων καθυστερεί χαρακτηριστικά κι αυτό, κατά γενική ομολογία, αναχαιτίζει την ορμή του κόμματος ακόμα και σε περιοχές όπου φαινόταν να ανακάμπτει. Κοντεύει ένας χρόνος από την 5η Δεκεμβρίου, οπότε ο Ανδρουλάκης προσέλκυσε 270.000 μέλη και φίλους στις κάλπες με την υπόσχεση ότι θα φτιάξει το νέο ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα δεν μπορεί να «κουλαντρίσει» ούτε καν την Εύα Καϊλή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This