Ο Μητσοτάκης υποχρεούται να αποκαλύψει το λόγο παρακολούθησης Ανδρουλάκη ή να παραιτηθεί

Μετά την σύλληψη της Εύας Καϊλή, ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να επικαλείται το απόρρητο

Must Read

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λογαριασμοί που «πρόσκεινται» στον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεσαλώνουν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ακριβώς λόγω της σύλληψης της Εύας Καϊλή για σοβαρή υπόθεση διαφθοράς.

Υπάρχουν όντως κοινά σημεία, τα οποία εκμεταλλεύονται οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης τα οποία χρήζουν πειστικών εξηγήσεων. Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και η Εύα Καϊλή είναι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο θεωρείται ότι έπεσαν θύματα παρακολούθησης. Αν και η Εύα Καϊλή υποστηρίζει πως έδωσε το κινητό της πριν από λίγες ημέρες για έλεγχο και δεν βρέθηκε το κακόβουλο λογισμικό. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει τίποτα, διότι η παρακολούθηση έγινε πάνω από 12 μήνες πριν, άρα μπορεί είτε να έχει αλλάξει συσκευή, είτε να έχει κάνει μία από τις πολλές αναβαθμίσεις λογισμικού που υπήρξαν στο μεσοδιάστημα. Ειδικά στο λογισμικό iOS που διαθέτει το κινητό της.

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια. Η αποκάλυψη της υπόθεσης Καϊλή, έγινε από την αντιτρομοκρατική ομάδα του Βελγίου η οποία διαθέτει δικό της σύστημα παρακολούθησης και δεν υπήρξε καμία συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Άρα, οι δικές μας υπηρεσίες δεν έδωσαν κανένα στοιχείο για έκνομη δράση της Καϊλή, οπότε μένει να μάθουμε τι ακριβώς παρακολουθούσαν.

Το σημαντικότερο θέμα όμως που πλέον καθίσταται επιτακτική υποχρέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να δώσει άμεσα στην δημοσιότητα το λόγο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Διότι αυτή τη στιγμή αναβιώνουν οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για την προσωπικότητα και την τιμή του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι εκφράστηκαν και μέσω εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει άμεσα εάν υπάρχει κάτι επιλήψιμο για το Νίκο Ανδρουλάκη. Το έχει ζητήσει άλλωστε και ο ίδιος. Εάν αυτό το στοιχείο δεν δοθεί στην δημοσιότητα, τότε επιβεβαιώνεται ο Ανδρουλάκης ο οποίος υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε για να τον εκβιάσει πολιτικά.

Η διφορούμενη στάση του όμως τον τελευταίο χρονικό διάστημα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ένας από τους δύο λέει ψέματα. Ένας από τους δύο είναι ύποπτος για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος και κατά του έθνους.

Είτε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, άρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνος για το έθνος, είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον εκβιάσει, άρα έχει διαπράξει βαρύτατο αδίκημα κατά του πολιτεύματος.

Υπό αυτούς τους όρους δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές. Είναι μονόδρομος λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύψει τόσο τον λόγο όσο και το περιεχόμενο της παρακολούθησης, αλλιώς οφείλει να υποβάλει την παραίτησή του και να θέσει τον εαυτό του στην διάθεσή της ελληνικής δικαιοσύνης.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This