Φωτιές ανάβει το νέο sms από τον Παππά (;) στον Καλογρίτσα 

Σύμφωνα με το μήνυμα που προσκόμισε στο Ειδικό ∆ικαστήριο η υπεράσπιση του επιχειρηματία, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε τα ποσοστά στους μετόχους του υπό δημιουργία καναλιού

Must Read

Μετά την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο για βαλίτσες με λεφτά που έφευγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε χθες η αποκάλυψη ενός γραπτού μηνύματος (sms), που προσκόμισε η υπεράσπιση του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία.

Πρόκειται συνοπτικά για ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται ότι ενημερώνει τον Καλογρίτσα, καταγράφοντας ποσοστά επιχειρηματιών, για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού μετά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Η αποκάλυψη βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς εμφανίζει τον Νίκο Παππά, ανελέητο, κατά τα άλλα, διώκτη της διαπλοκής, να μοιράζει… ποσοστά μεταξύ διαπλεκόμενων και να κάνει αυτάρεσκα και αλαζονικά παιχνίδι, τσαλαβουτώντας στα θολά νερά παρασκηνιακών συναλλαγών και ύποπτων συνομολογήσεων.

Το γεγονός, αν έχει νομική βαρύτητα η αποκάλυψη ότι αποδέκτης του μηνύματος είναι ο Χ. Καλογρίτσας, ένας επιχειρηματίας που απειλεί κατά καιρούς με αποκαλύψεις όποιο από τα πολιτικά κόμματα έκανε το λάθος να θεωρεί ότι μπορεί να κάνει δουλειές μαζί του χωρίς να μείνει ανέπαφο, αποκαλύπτει μια απογοητευτική ποιότητα του ήθους των εμπλεκομένων.

Το επίμαχο μήνυμα, σύμφωνα με την υπεράσπιση του επιχειρηματία Ανδρέα Λοβέρδο και Άγγελο Καραχάλιο, αποδεικνύει τη στενή συνάφεια του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον δικαζόμενο επιχειρηματία, αλλά και τις σχέσεις του με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

«Είναι ένα καινούργιο sms, που εστάλη στις 15/9/2016. Σε αυτό αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, με την κωδική ονομασία Α2, του ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα Ευθαλία Διαμαντή. Είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από τον Νίκο Παππά» ισχυρίστηκαν.

Το sms

«“Ιβάν 35, Καλογρίτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς” αναγράφει το sms προς τον κ. Καλογρίτσα» ανέφερε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία, και συμπλήρωσε:

«Δύο ημέρες μετά τη συνάντηση Φουρλεμάδη με τον Καλογρίτσα έχουμε προσπαθήσει να βρεθεί άλλη λύση για να κατατεθεί η πρώτη δόση. Αυτό το sms ενισχύει τη θέση μας ότι υπήρχε στενή συνεργασία Παππά και Καλογρίτσα και δείχνει ευθεία σύμπραξη».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν απαξιωτικά ότι «τα ακλόνητα στοιχεία που υποτίθεται ότι θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας για δήθεν χρηματισμό του Νίκου Παππά από τον Καλογρίτσα μετατράπηκαν τελικά σε αμφιβόλου πιστότητας sms για τηλεοπτικό σταθμό που δεν προέκυψε ποτέ, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε τον Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό. Ανθρακες ο θησαυρός…».

Με εμφανή δυσφορία, ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε: «Δεν μετείχα σε καμία συναλλαγή παρασκηνίου. Διεκδίκησα μόνος άδεια στον διαγωνισμό και στη συνέχεια αγόρασα κανάλι (το σημερινό Open), στο οποίο έχω επενδύσει πάνω από 100.000.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην υπουργού Γιάννη Μαντζουράνη, «το sms, που οψίμως παρουσιάστηκε από την υπεράσπιση Καλογρίτσα, έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει».

Νωρίτερα στη δίκη ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω για παρέμβαση του Νίκου Παππά στην Τράπεζα Αττικής, για τα δάνεια σε Καλογρίτσα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This