Θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του ο Θάνος Πλεύρης για να διευκολύνει την δικαιοσύνη στην έρευνα για τον Μιωνή;

Μείζον θέμα για τον υπουργό υγείας

Must Read

Έρχεται κάποια στιγμή που όσοι κραυγάζουν για δικαιοσύνη, θα σταθούν ενώπιον της.
Η στιγμή λοιπόν έφτασε για τον Θάνο Πλεύρη. Η δικαιοσύνη ζητά την άρση της ασυλίας του, έπειτα από την έρευνα που έχει διατάξει ο Άρειος Πάγος για το περιβόητο «ηχητικό Μιωνή».

Ένα προϊόν παράνομης παρακολούθησης, που σύμφωνα με την αναφορά που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, επισύρει βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, με πρώτη αυτή της κατασκοπείας αλλά και της διατάραξης των διεθνών σχέσεων της πατρίδας μας με φιλικά κράτη. Όπως προκύπτει από την αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη και του Φώτη Κουβέλη.

Η δικαιοσύνη λοιπόν ζητά την άρση της ασυλίας του υπουργού, τότε βουλευτή Θάνου Πλεύρη, διότι όπως προκύπτει από τα πρακτικά της εξεταστικής για τη δήθεν σκευωρία Novartis, γνώριζε για το παράνομο ηχητικό πολύ πριν το προσκομίσει ο Μιωνής, ο οποίος φυσικά δεν είχε καμμία σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ξεκάθαρο: Θα ζητήσει ο Θάνος Πλεύρης την άρση της ασυλίας του; Διότι εάν δεν το κάνει, είναι ομολογία ενοχής. Για τις ίδιες κατηγορίες που προσπάθησε να καταλογίσει στους πολιτικούς του αντιπάλους πριν από λίγους μήνες!

Το δημοσίευμα που καίει τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές!

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2019, όταν ένα δημοσίευμα – βόμβα της άκρως φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Παραπολιτικά» αποκάλυπτε με πανηγυρικό τόνο την παρακολούθηση δύο πρώην υπουργών από την ΕΥΠ και τους… Ισραηλινούς!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο ένας από τους δύο υπουργούς προκύπτει πως είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μίμης Παπαγγελόπουλος. Το δημοσίευμα έχει ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2019, λίγους μήνες αργότερα αφού όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει υπό τον πλήρη έλεγχο του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκαλώντας τότε σφοδρές αντιδράσεις.

Σήμερα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα εξελίσσεται σε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο προσωπικά κατά του ίδιου του πρωθυπουργού. Διότι σήμερα γνωρίζουμε ότι όντως υπήρξαν παρακολουθήσεις κατά δύο πρώην υπουργών, οι οποίες μάλιστα εργαλειοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο. Τα βρώμικα παιχνίδια λοιπόν του επιτελικού κράτους με την εθνική υπηρεσία πληροφοριών είχαν αρχίσει πολύ πριν την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία πλέον εξελίσσεται σε αμιγώς πολιτικό θέμα και όχι σε «θέμα εθνικής ασφάλειας», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Εάν μάλιστα αντιπαραβάλουμε την εξέλιξη και στις δύο περιπτώσεις, τότε προκύπτει η χρήση της ΕΥΠ αλλά και «αλλοδαπών» προκειμένου να εκβιαστούν και τελικά να εξοντωθούν ή να υποκύψουν οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενέργεια που φυσικά εάν τεκμηριωθεί στοιχειοθετεί το αδίκημα της έσχατης προδοσίας, κατά το άρθρο 134 του ΠΚ, το οποίο μεταξύ άλλων στο άρθρο 2, αναφέρει τα ακόλουθα: Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ προέρχεται με πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, τεκμηριώνεται από το αμέσως επόμενο θέμα που μεσουρανεί στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και αποκαλύπτει το σχέδιο Μητσοτάκη να στείλει στο προεδρικό μέγαρο την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, καθώς η περιγραφή δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Το πρωτοσέλιδο της 21ης Σεπτεμβρίου 2019

Οργανωμένο σχέδιο

Ο τρόπος λοιπόν με τον οποίο το Μαξίμου χρησιμοποίησε τις παράνομες υποκλοπές για να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραπέμπει ευθέως σε οργανωμένο σχέδιο, το οποίο μάλιστα εκπονήθηκε παράλληλα με το περιβόητο «επιτελικό κράτος». Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δόμησε το κράτος ακριβώς ώστε να εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Φαίνεται δε ότι συμμετείχαν πολλά πρόσωπα. Βουλευτές, εκδότες, δημοσιογράφοι εκτός φυσικά από τους δράστες και φυσικούς αυτουργούς των παράνομων παρακολουθήσεων.

Αυτό προκύπτει ακριβώς από τον τρόπο και την μεθοδικότητα που το συγκεκριμένο παράνομο υλικό χρησιμοποιήθηκε για να εξοντωθούν αντίπαλοι πολιτικοί, εκδότες και δημοσιογράφοι.

Παράνομη υποκλοπή υπουργού με συμμετοχή εμπόρου ηρωίνης υιοθετήθηκε πλήρως από τον Μητσοτάκη, παρότι αποδείχτηκε πλαστή!

Το δημοσίευμα λοιπόν επιβεβαιώνεται πλήρως από τις παράνομες υποκλοπές Μιωνή. Έχουμε λοιπόν έναν ισραηλινό υπήκοο, ο οποίος εμφανίζεται με παράνομο ηχητικό στο οποίο έχει καταγράψει εν ενεργεία υπουργό, εν αγνοία φυσικά του δεύτερου. Στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι είχε καταγράψει και άλλον εν ενεργεία υπουργό, πάλι παράνομα.

Από το ηχητικό μάλιστα προκύπτει ότι ο ισραηλινός πολίτης είχε στενή σχέση με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη! Πλήρης επιβεβαίωση των ισχυρισμών της εφημερίδας, που άλλωστε ουδέποτε διαψεύστηκαν από το μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί όμως που τεκμηριώνεται πραγματικά το οργανωμένο σχέδιο, είναι από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι συγκεκριμένα στελέχη της Ν.Δ. όχι απλώς γνώριζαν για το παράνομο υλικό, αλλά συμμετείχαν και στο σκοτεινό σχέδιο για την αξιοποίηση του!

Διαβάζοντας τα πρακτικά της κατάθεσης του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά, στην Επιτροπή για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis αποδεικνύεται ότι ο Θάνος Πλεύρης γνώριζε επακριβώς το παράνομο υλικό παρακολούθησης που ήδη είχε στα χέρια του το Μαξίμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

Μάλιστα, από τον τρόπο που διατυπώνονται οι ερωτήσεις, διαφαίνονται τόσο και οι προθέσεις της κυβέρνησης για την περαιτέρω «αξιοποίηση» του:

Πλεύρης: Εσείς κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;
Παππάς: Σε καμία των περιπτώσεων
Πλεύρης: Ούτε και εκτός Ελλάδας, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο; Μιλήσατε με κανέναν;
Παππάς: Ποτέ
Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν, ότι προκειμένου να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσει κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι;
Παππάς: Όχι, όχι
Πλεύρης: Ότι ο κ. Παπασταύρου θα πληρώσει…

Άρα, τουλάχιστον ο Πλεύρης γνώριζε και συμμετείχε στο συγκεκριμένο σχέδιο.

Ακολούθησε η πρωτοφανής ενέργεια της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, να δεχτεί το υλικό της παράνομα υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ Μιωνή και Παππά, γεγονός που τεκμηριώνει βαρύτατες ευθύνες των συγκεκριμένων βουλευτών, με ελάχιστη αυτή την παράβαση καθήκοντος.

Τα μέλη της προανακριτικής, όχι μόνο δεν έκριναν ως όφειλαν ως δικονομικά απαράδεκτο το υλικό υποκλοπής, αλλά ταυτόχρονα ενώ υπέχουν ρόλο ανακριτή δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν εκ των προτέρων το υλικό που θα καταθέσει ένας μάρτυρας, γεγονός που ενισχύει την κατηγορία του οργανωμένου σχεδίου για την «αξιοποίηση» του παράνομου υλικού με μοναδικό στόχο την δίωξη αντιφρονούντων. Μιλάμε λοιπόν για μία σειρά κακουργημάτων, τα οποία πρέπει πλέον να διερευνήσει τόσο η εξεταστική όσο και η δικαιοσύνη.

Η υπόθεση κατασκοπείας 17 Ελλήνων πολιτικών

Απολύτως σχετική είναι και η σκοτεινή υπόθεση της παρακολούθησης 17 Ελλήνων βουλευτών, του εκδότη της Δημοκρατίας Ιωάννη Φιλιππάκη και του δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας, Αλέξη Τάρκα. Το εξαιρετικά ύποπτο και περίεργο είναι ότι ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση συνιστά και σκάνδαλο κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας, η κυβέρνηση αρνείται να το διερευνήσει και να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές που εξιχνίασαν την βρώμικη δράση των «κοριών», παρά το ότι αφορά κυρίως την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣυΡιζΑ.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος όχι μόνο ομολογεί τις επαφές του με τον Μιωνή στο βιβλίο του, αλλά αποκαλύπτει και ότι μαζί με τον Θάνο Πλεύρη έστηναν τροπολογίες τις οποίες έπειτα «σέρβιρε» ως τροπολογίες του ΚΙΝΑΛ!

Ευτυχώς, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, απέτρεψε την ολοκλήρωση αυτού του επικίνδυνου για την δημοκρατία και την πατρίδα σχεδίου. Τώρα, είναι η ώρα να εξαρθρώσει ολόκληρο το κύκλωμα που το απεργάστηκε.

Η παρακολούθηση των 17 βουλευτών

Άλλο ένα σκοτεινό σημείο που συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με το κύκλωμα, είναι η τεράστια υπόθεση κατασκοπείας κατά 17 Ελλήνων βουλευτών, που αποκάλυψαν οι αμερικανικές διωκτικές αρχές έπειτα από την έρευνα του CitizensLab. Του ερευνητικού κέντρου του Καναδά το οποίο αποκαλύπτει την συνάφεια της παγίδευσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη με την δράση ενός κυκλώματος το οποίο κατασκόπευε Έλληνες πολιτικούς, πολύ εκ των οποίων μέλη νευραλγικής σημασιας επιτροπών.

Αλλά και τον Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας δημοκρατία, τον Βρετανό δικηγόρο του, τον Αλέξανδρο Τάρκα, δημοσιογράφο, οι οποίοι είχαν μπει και στο στόχαστρο του Μιωνή!

Αποκάλυψη: Κοριοί σε 17 Έλληνες βουλευτές, ιδιώτες και στη «δημοκρατία»!

Γράφαμε στις 27 Ιουνίου 2022:

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη διάπραξη υποκλοπών (hacking) σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mails) και, πιθανώς, στα τηλέφωνα τουλάχιστον 17 Ελλήνων βουλευτών, πέντε δικηγόρων στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο (μεταξύ αυτών και ένας Βρετανός συνταξιούχος δικαστικός), στελεχών της «δημοκρατίας» και πλήθους συγγενών τους και άλλων ιδιωτών βρίσκονται στα χέρια του FBI!

Μέρος των στοιχείων έχει ήδη κατατεθεί, από τον Ιανουάριο και τον Μάιο του τρέχοντος έτους στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο της ανάκρισης των υποθέσεων της Novartis και του πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» Σάμπυ Μιωνή. Ο Μιωνής διαχειριζόταν 1,2 δισεκατομμύρια (που αντιπροσώπευαν περίπου το 55% των συνολικών ποσών στη λίστα) και -μέσω συνεργατών του- επιδιώκει, από το 2016 έως σήμερα, την εξαγορά της κρατικής ΛΑΡΚΟ.

Ο «επικεφαλής» φυσικός αυτουργός των υποκλοπών συνελήφθη από το FBI τον Σεπτέμβριο του 2019, για συνωμοσία κατά του αμερικανικού δημοσίου και σωρεία ηλεκτρονικών εγκλημάτων κατά φυσικών και νομικών προσώπων στις ΗΠΑ και διεθνώς. Πρόκειται για τον Ισραηλινό ντετέκτιβ (και απότακτο αστυνομικό) Αβιράμ Αζάρι, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από το 2019 και ομολόγησε την ενοχή του φέτος, στις 20 Απριλίου, στο δικαστήριο της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης.

Στις 21 Ιουλίου 2022 αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής κάθειρξής του. Από την ίδια ημέρα θα αρχίσουν η σταδιακή δημοσιοποίηση της δικογραφίας και η ανακοίνωση των ονομάτων των «θυμάτων» του Αζάρι σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης, η δημοσιοποίηση των ονομάτων των θυμάτων θα γίνεται, επίσης, σταδιακά, λόγω του μεγάλου αριθμού τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI εκτιμούν πως τα θύματα είναι χιλιάδες και, για τον λόγο αυτό, η έρευνά τους θα συνεχιστεί και μετά τις 21 Ιουλίου, για τη συλλογή όλων των στοιχείων.

(αριστερά) Απόσπασμα εγγράφου με τις λίστες υποκλοπών με εμφανή τα ονόματα Ελλήνων βουλευτών και συνεργατών της «δημοκρατίας» – (δεξιά πάνω) Έγγραφο του δικαστηρίου της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης που περιγράφει τη μεθοδολογία του Αζάρι κατά των «στόχων» και συνεργατών ή συγγενών τους (κάτω) Λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων και της πληθώρας στοιχείων, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα αναρτήσει ειδική σελίδα για τα θύματα των υποκλοπών και τις επικείμενες δικασίμους

Η ελληνική πτυχή

Σύμφωνα με τα -μόνον αρχικά- στοιχεία του FBI, που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα στην ανακρίτρια-αρεοπαγίτη του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η ελληνική πτυχή της υπόθεσης αφορά… «εντελώς συμπτωματικά» τις υποκλοπές ηλεκτρονικών επικοινωνιών όσων ερευνούσαν την πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και του -γνωστού και ως «κοριού»- Σάμπυ Μιωνή.

Όπως, επίσης, και 17 βουλευτές της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν σε επιτροπές της Βουλής στους κρίσιμους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι ο «κοριός» Μιωνής δημοσιοποίησε, προ διετίας, παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία που είχε, τον Μάιο του 2016, με τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στη Λευκωσία. Αφήνει να διαρρεύσει άλλωστε ότι διαθέτει κασέτες και με άλλες συνομιλίες με Έλληνες πολιτικούς.

Τα στοιχεία που διαθέτει ο Άρειος Πάγος «δένουν» την υπόθεση, τουλάχιστον για την περίοδο από το καλοκαίρι του 2015 έως το φθινόπωρο του 2016, που συμπίπτει με τη δικάσιμο στο Εφετείο του Λονδίνου σε υπόθεση μεταξύ της «δημοκρατίας» και του «κοριού» Μιωνή. Ωστόσο, νεότερα στοιχεία (και, ενδεχομένως, τα αναμενόμενα μετά τον Ιούλιο) δείχνουν την υποκλοπή επικοινωνιών μεταξύ του εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και του αρθρογράφου της Αλέξανδρου Τάρκα μέχρι και μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τη σύλληψη του Αζάρι, από το FBI, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Επίσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του FBI, σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για μια «τυχαία» προσπάθεια υποκλοπών από εκατομμύρια e-mails, όπως κάνουν συνήθως οι χάκερ, αλλά για μια «στοχευμένη» επιχείρηση σε συγκεκριμένα πρόσωπα και με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

(αριστερά) ο ντετέκτιβ και φυσικός αυτουργός των υποκλοπών Αβιράμ Αζάρι – (δεξιά) ο… συνάδελφός του Σάμπυ Μιωνής

Ομολογεί ότι ηχογράφησε δύο υπουργούς μέσα στο Μαξίμου!

Ο κ. Μιωνής σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ομολογεί ότι ηχογράφησε δύο υπουργούς εντός του Μεγάρου Μαξίμου! Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση που παραπέμπει σε κατασκοπεία, όχι όμως για «εθνικούς λόγους», αλλά, ακόμα χειρότερα, για ιδιοτελείς σκοπούς ενός αμφιλεγόμενου προσώπου.

Άλλωστε, ο ίδιος είχε προσκομίσει παράνομη ηχογράφηση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, από την οποία προέκυπτε πως ο Μιωνής εκβίαζε ανοιχτά την προηγούμενη κυβέρνηση για να του «τακτοποιήσει» τις δικαστικές του υποθέσεις, απειλώντας μάλιστα ότι θα βλάψει την ίδια την Ελλάδα! Τι άλλο, άραγε, θα πρέπει να γίνει για να παρέμβει επιτέλους ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για να υπερασπιστεί όχι μόνον το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς, αλλά το ίδιο το εθνικό συμφέρον;

Είναι δυνατόν κάθε ιδιώτης να εκβιάζει υπουργούς με παράνομες ηχογραφήσεις και ουδείς να ασχολείται;

Ποιοι είναι οι 17 εκλεγμένοι

Η λίστα των 17 βουλευτών και οι ιδιότητές τους, την περίοδο 2015 – 2016, είναι η ακόλουθη:

  1. Μάκης Βορίδης: Προφανέστατα και υπό την ιδιότητα του βουλευτή της Ν.Δ. και υπό την ιδιότητα του δικηγόρου έως το 2016 και προσωπικού φίλου του κ. Φιλιππάκη.
  2. Αθανάσιος Δαβάκης: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  3. Όλγα Κεφαλογιάννη: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  4. Βασίλειος Οικονόμου: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και της Επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ».
  5. Ιωάννης Δέδες: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
  6. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Βουλευτής της Ν.Δ., πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος.
  7. Ανδρέας Μαρίνος: Βουλευτής της Ν.Δ., πρώην στέλεχος σε ΔΟΥ του υπουργείου Οικονομικών.
  8. Δημήτριος Κυριαζίδης: Βουλευτής της Ν.Δ., πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κόμματος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
  9. Παύλος Βογιατζής: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
  10. Ροδούλα Ζήση: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.
  11. Αθανάσιος Μπούρας: Βουλευτής της Ν.Δ., γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας.
  12. Θεόδωρος Πάγκαλος: Πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
  13. Εύη Χριστοφιλοπούλου: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργός.
  14. Έλενα Ράπτη: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (θέματα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού).
  15. Δώρα Αυγερινοπούλου: Βουλευτής της Ν.Δ., πρώην πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
  16. Διονύσης Σταμενίτης: Βουλευτής της Ν.Δ., μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.
  17. Γεώργιος Μαυρωτάς: Βουλευτής του κόμματος Ποτάμι, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (θέματα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού).

Εργαζόμενοι της «δημοκρατίας», συγγενείς και συνεργάτες τους

Από αριστερά: Σερ Μάικλ Τάγκεντχατ, Ντέιβιντ Χούπερ και Άνταμ Σπέκερ

Παράλληλα, τα θύματα των υποκλοπών του Αζάρι και των εντολέων του, τουλάχιστον κατά την περίοδο 2015-2016, ήταν τα εξής:

  1. Νταίηβιντ Χούπερ: Δικηγόρος και συμβουλευτικός δικηγόρος της «δημοκρατίας» και των Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα στο Λονδίνο για την υπόθεση Μιωνή από το 2013 έως το 2019 (συμπεριλαμβανομένης της εκδίκασης στο Πρωτοδικείο το 2014).
  2. Μέλη της οικογένειας του Νταίηβιντ Χούπερ: 105 e-mails στάλθηκαν σε εφτά μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου, των θυγατέρων και του υιού του. Επιπρόσθετα, προσπάθησαν να χακάρουν πέντε λογαριασμούς Facebook της οικογένειάς του. Τα μέλη της οικογένειας Χούπερ δεν είχαν ούτε επαγγελματική σχέση ούτε γνωριμία με τους Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρο Τάρκα. Οι υποκλοπές εναντίον τους, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω αυτών, τη σύνδεση διαδικτύου του Νταίηβιντ Χούπερ ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτόν.
  3. Άνταμ Σπέκερ: Δικηγόρος της «δημοκρατίας» και των Ι. Φιλιππάκη και Αλ. Τάρκα στο Λονδίνο για την υπόθεση Μιωνή από τις αρχές του 2015 έως τα τέλη του 2016 (συμπεριλαμβανομένης της εκδίκασης στο Εφετείο τον Οκτώβριο 2016). Οι υποκλοπείς στόχευσαν και το επαγγελματικό και το προσωπικό e-mail του.
  4. Δικηγορικά γραφεία 5 RB: Μεγάλος αριθμός συνεργατών και του υποστηρικτικού προσωπικού του Άνταμ Σπέκερ στην 5 RB έγιναν στόχος. Οι υποκλοπές εναντίον τους, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω αυτών, τη σύνδεση διαδικτύου του Άνταμ Σπέκερ ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες για τον ίδιο ή για την υπόθεση.
  5. Σερ Μάικλ Τάγκεντχατ: Συνταξιούχος δικαστικός και νυν συνεργάτης στα δικηγορικά γραφεία της 5 RB. Ο γιος του, Τομ Τάγκεντχατ, είναι βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων.
  6. Μάκης Βορίδης: (Όπως προαναφέρθηκε και στη λίστα των βουλευτών θυμάτων) ήταν δικηγόρος του Ι. Φιλιππάκη και εταιριών του από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι το 2016, βουλευτής και σήμερα υπουργός Εσωτερικών. Τα 54 e-mails υποκλοπών εστάλησαν στην ηλεκτρονική του διεύθυνση στη Βουλή των Ελλήνων.
  7. Εμμανουήλ Μαργωμένος: Δικηγόρος του Ιωάννη Φιλιππάκη και εταιριών του από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Τα e-mails εστάλησαν στη διεύθυνση του δικηγορικού του γραφείου και ορισμένα από αυτά μπορεί να στόχευαν και τον συνεταίρο του Μάκη Βορίδη.
  8. Ιωάννης Φιλιππάκης: Οι υποκλοπείς στόχευαν το προσωπικό του e-mail στη «δημοκρατία». Λόγω της ιδιότητας του εκδότη εφημερίδας, ο κ. Φιλιππάκης ήταν σε συχνή επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτικών και επιχειρηματιών, ενώ αποτελούσε «στόχο» για τις έρευνες της εφημερίδας σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».
  9. Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. – «Δημοκρατία»: Οι υποκλοπείς στόχευαν το e-mail της σύνταξης της εφημερίδας και επίσης (σε δύο περιπτώσεις για έκαστο) τους τότε δημοσιογράφους της Ν. Ελευθερόγλου και Αν. Κούτρα.
  10. Κωνσταντίνος Καμάρας: Αρθρογράφος στη «δημοκρατία», πρώην γεν. διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Εφημερίδων και Εκδοτών, αντιπρόεδρος της IAB Europe, της ευρωπαϊκής ένωσης ψηφιακού μάρκετινγκ και διαφήμισης.
  11. Αλέξανδρος Τάρκας: Ο κ. Τάρκας ήταν σε πολύ συχνή επαφή με τον δικηγόρο Ντ. Χούπερ για τις δικαστικές υποθέσεις στο Λονδίνο. Η υποκλοπή από τον κ. Τάρκα θα μπορούσε να έχει δώσει στον Μιωνή λεπτομερή εσωτερική γνώση και νομικά προνομιούχα πληροφόρηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς. Οι υποκλοπείς στόχευαν τρεις προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς e-mail του και έναν υποθετικό λογαριασμό e-mail του στη «δημοκρατία», ο οποίος όμως δεν υπήρχε ποτέ επειδή ο κ. Τάρκας δεν είναι συντάκτης της αλλά εξωτερικός αρθρογράφος. Λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, διεθνώς, στους κλάδους της άμυνας, της ασφάλειας, του επιχειρηματικού ρίσκου και της διαφάνειας, ο κ. Τάρκας χειριζόταν ευαίσθητα και εμπιστευτικά θέματα.
  12. Γιάννης Τάρκας: Αδελφός του Αλέξανδρου Τάρκα, ο οποίος δεν είχε σχέση με τις δικαστικές υποθέσεις στο Λονδίνο και τη «δημοκρατία», ούτε και γνώριζε ή γνωρίζει τον κ. Χούπερ ή/και τον κ. Σπέκερ. Όπως και στην περίπτωση των μελών της οικογένειας Χούπερ, οι υποκλοπές εναντίον του, πιθανώς, έγιναν ή για να διαρρήξουν, μέσω του Γιάννη Τάρκα, τη σύνδεση διαδικτύου του Αλέξανδρου Τάρκα ή/και για να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτόν.
  13. Ιωάννης Παρίσης: Υποστράτηγος ε.α. του Ελληνικού Στρατού, συνεργάτης στη συμβουλευτική εταιρία του Αλ. Τάρκα, αρθρογράφος στο περιοδικό «Άμυνα και Διπλωματία». Δεν σχετίζεται με τις υποθέσεις στο Λονδίνο. Δεν γνωρίζει τον κ. Χούπερ ή/και τον κ. Σπέκερ.

Σε πανικό ο Μιωνής από τις αποκαλύψεις

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις της εφημερίδας προκάλεσαν πανικό στον Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές, ενώ ο ίδιος έχει παραδεχτεί επίσημα ότι ηχογραφούσε Υπουργούς ακόμα και εντός του μεγάρου Μαξίμου!

Υπάρχει ωστόσο και ακόμα πιο μεγάλος πανικός από αυτόν του «κοριού» και δεν είναι άλλος από αυτόν που έπιασε συγκεκριμένα ΜΜΕ, με πρώτο φυσικά αυτό του γνωστού καλοπετσωμένου εκδότη.

Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δημοσίευσαν την πανικόβλητη διάψευση Μιωνή και τις απειλές του για μηνύσεις και αγωγές, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρουν την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»! Δηλαδή το τι ακριβώς διαψεύδει και για ποιο λόγο απειλεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This