Στην PEGA για τις υποκλοπές Ράμμος, Μενουδάκος και Ανδρουλάκης – «Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει το νόμο»

Κρύος ιδρώτας στο Μαξίμου… - Εντοπίστηκαν 300 sms «μολυσμένα» με το Predator, που έχουν αποσταλεί σε 100 παραλήπτες!

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και αντίστοιχου λογισμικού παρακολούθησης, μετά τις απανωτές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές στη χώρα μας. Δείτε ΕΔΩ τα όσα συμβαίνουν στην αίθουσα.

Στην PEGA κατέθεσαν οι επικεφαλής των δύο ελληνικών ανεξάρτητων Αρχών που εμπλέκονται, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος.

Ο κ.Ράμμος εμφανίστηκε αποφασισμένος να κάνει τη δουλειά του παρά τα εμπόδια που ρίχνουν στο δρόμο του όσοι θέλουν να «κουκουλώσουν» το σκάνδαλο:

«Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει το νόμο. Σεβαστή η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα, αλλά δεν με έπεισε και δεν με τρόμαξε», είπε μεταξύ άλλων.

Αυτό που έκανε ακόμα εντύπωση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ο κ.Μενουδάκος, είναι ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 300 sms με παγιδευμένα λινκ με το λογισμικό Predator, τα  οποία είχαν αποσταλεί σε τουλάχιστον 100 παραλήπτες!

Έχουν εντοπιστεί αυτοί οι παραλήπτες και εξετάζεται το αν και πώς, πρέπει να ενημερωθούν.

Θα μιλήσει αργότερα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, θύμα παρακολούθησης τόσο της ΕΥΠ, όσο και του Predator, ενώ στη συζήτηση θα συμμετέχει ο του Μάικλ Ο’ Φλάχερτι, επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA).

Την ίδια στιγμή, ολοένα και φουντώνουν οι φήμες και οι πληροφορίες, ότι ένας βασικός λόγος που «τρέχουν» στο Μαξίμου για να κάνουν τις εκλογές όσο ποιο γρήγορα γίνεται, είναι για να «προλάβουν» την έκδοση του πορίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This