Άθλια παρέμβαση Μητσοτάκη στην δικαιοσύνη για τα Τέμπη!

Με επιστολή στον Ντογιάκο, επιβάλλει την κυβερνητική επιτροπή στην δικαστική έρευνα!

Must Read

Πριν από λίγο ο Μητσοτάκης κοινοποίησε επιστολή την οποία έστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώνει ότι θα στείλει το πόρισμα της επιτροπής που ο ίδιος συνέστησε, προκειμένου να ενσωματωθεί στην δικογραφία!

Πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο. Η συγκεκριμένη επιτροπή Μητσοτάκη για την δήθεν διερεύνηση της τραγωδίας, δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για να εμπλακεί στην παράλληλη έρευνα που έχει διατάξει η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη οφείλει να ορίσει τους δικούς τους πραγματογνώμονες για την διερεύνηση του φρικτού δυστυχήματος και εάν θέλει επιπλέον βοήθεια, να απαιτήσει την ενεργοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων, την οποία ο ίδιος ο Μητσοτάκης ψήφισε, αλλά τώρα την ακυρώνει.

Είναι πλέον προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει την έρευνα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, καταργώντας ακόμα και την ανεξάρτητη αρχή που ο ίδιος και κυβέρνηση του ψήφισε τον Ιανουάριο του 2023.

Διαβάστε τις αποκαλύψεις του newsbreak.gr, που δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώνονται: Ανικανότητα ή δόλος; Η ανεξάρτητη αρχή που θα διερευνούσε το ατύχημα, έμεινε στα χαρτιά!

Τέμπη: Επιτροπή – σκάνδαλο για να παρέμβει στην έρευνα της δικαιοσύνης!

Γράφαμε συγκεκριμένα:

Δεν υπάρχει προηγούμενο για υπόθεση που έχει ήδη επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη, να συγκροτείται εκ των υστέρων επιτροπή με το ίδιο αντικείμενο.

Η επιστολή – σκάνδαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Εδώ και ενάμιση μήνα, στις 21.1.2023, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5014/2023 που με το άρθρο 3 του νόμου αυτού συστήθηκε ως Ανεξάρτητη Αρχή ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.
Η ανεξάρτητη αυτή αρχή θα ήταν αρμόδια για να ελέγξει τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών. Με νόμο του κράτους, που ψηφίστηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Εντελώς πραξικοπηματικά όμως με απόφαση του πρωθυπουργού, έπειτα από την τοποθέτηση Γεραπετρίτη την θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή, το πανελλήνιο ενημερώθηκε ότι θα συσταθεί από το πουθενά μία τριμελής επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας.

Στην επιτροπή μάλιστα συμμετέχει ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος διετέλεσε από το 2010 έως το 2015 διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι η περίοδος που σύμφωνα με το σύνολο εργαζομένων και στελεχών, ακόμα και εν ενεργεία, απαξιώθηκε πλήρως ο Ελληνικός σιδηρόδρομος. Τοποθετούν δηλαδή έναν άνθρωπο ο οποίος θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενος, στη θέση του ελεγκτή. Αφού ακυρώνουν σκανδαλωδώς την ανεξάρτητη αρχή την οποία οι ίδιοι ψήφισαν!

Αυτή η προκλητική και σκανδαλώδης ενέργεια Μητσοτάκη έχει ως μοναδικό στόχο την παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία ήδη διενεργεί έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, προς πάσα κατεύθυνση! Πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τριμελής επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και οι εργασίες της καθώς και τα οποία πορίσματα της, δεν έχουν καμία αξία στην δικαστική έρευνα!

Και όμως, αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της δημιουργίας της. Ο Μητσοτάκης θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης του με έρευνα – εξπρές, από μία επιτροπή η οποία υποκαθιστά παράνομα νόμο του κράτους.

Οι εργασίες της μάλιστα αναμένεται να τελειώσουν σε χρόνο – ρεκόρ, ώστε ο πρωθυπουργός, έχοντας αναβάλει την ημερομηνία των εκλογών, να έχει κλείσει το φάκελο των ευθυνών, πριν από τον Ιούνιο. Κρατήστε την ημερομηνία, διότι έως τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι ο κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος. Έπειτα όμως, θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν θα επιχειρήσει να προκαταβάλει την έρευνα της δικαιοσύνης, να ξεπλύνει τις ευθύνες του, να μην ελέγξει τα οικονομικά σκάνδαλα τα οποία έχουν προκύψει από την σύμβαση που υπέγραψε κυβέρνηση του τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να αποφύγει την ποινική του εμπλοκή. Όχι μόνο για τον θάνατο δεκάδων ελλήνων, αλλά και για την οικονομική ζημιά του Δημοσίου που υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια από την σκανδαλώδη σύμβαση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This