Άφαντο το βιβλίο, άφωνο το ίδρυμα!

Ο Αντώνης Σαμαράς «απουσιάζει» από τις πολιτικές και οικονομικές τρέχουσες εξελίξεις της χώρας

Must Read

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από την πανηγυρική εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ίδρυμα «Αντώνης Σαμαράς», στο θέατρο Παλλάς, στις 7 Δεκεμβρίου 2022, ενώ έχουν περάσει και περίπου 10 μήνες από την ημέρα σύστασης του ιδρύματος με Προεδρικό Διάταγμα.

Ωστόσο, ούτε ο πρώην πρωθυπουργός ούτε και κανένα από τα μέλη του ιδρύματος αισθάνθηκε όλο αυτό το διάστημα την ανάγκη να τοποθετηθεί επί των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα ή να παρουσιάσει κάποιο επιστημονικό έργο ή -έστω- να εξαγγείλει κάποιο επιμορφωτικό πρόγραμμα. Η απόλυτη σιωπή δικαιώνει όσους εξέφραζαν την απορία πώς είναι δυνατόν να συγκροτήσει ίδρυμα ένας πολιτικός που, αν και μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή τον Νοέμβριο του 1977 (δηλαδή πριν από περισσότερα από 45 χρόνια), δεν έχει συνεισφέρει τίποτα το επιστημονικό και δεν έχει μπει στον κόπο να γράψει ούτε ένα βιβλίο ή μία μονογραφία.

Διαρροές

Ίσως και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να είχε, κάποια στιγμή, συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να παρουσιάσει κάτι γραπτό. Γι’ αυτό και με διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης έγινε γνωστό, τον Οκτώβριο του 2021, ότι ο κ. Σαμαράς ήδη έγραφε βιβλίο που θα προκαλούσε… σεισμό με τις αποκαλύψεις για την πολιτική πορεία και, κυρίως, για την πρωθυπουργική θητεία του. Από τότε έχουν περάσει 17 μήνες και, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο κ. Σαμαράς είχε πολλούς μήνες ή και ολόκληρα χρόνια για να το ολοκληρώσει, θα έπρεπε, επιτέλους, να είναι έτοιμο για να το παρουσιάσει σύντομα.

Ομως, ποια θα είναι η αξιοπιστία αυτού του βιβλίου, αν και όποτε εκδοθεί; Μήπως ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση Σαμαρά η καγκελάριος Μέρκελ; Μοιάζει με ανέκδοτο, αφού σωρεία αρχείων και εγγράφων στο Βερολίνο και το Παρίσι αποδεικνύει ότι η Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ είχαν αποφασίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ υπό τον όρο των γνωστών μεταρρυθμίσεων. Ή θα γράψει ο κ. Σαμαράς ότι ο τότε πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές του ήταν όργανα των Γερμανών και δεν θέλησαν να παρατείνουν τη θητεία της κυβέρνησης, μπλοκάροντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Υπάρχουν, φυσικά, και οι υποθέσεις Novartis, Μιωνή (που διαχειριζόταν εκατομμύρια ενός επιχειρηματία-φίλου του κ. Σαμαρά) και Παπασταύρου (που διοικούσε τέσσερις εταιρίες off-shore μέσα από το Μαξίμου). Ολοι οι ισχυρισμοί και οι θεωρίες του κ. Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσής του στον Αρειο Πάγο, εξαερώθηκαν με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επί Ν.Δ. και όχι επί ΣΥΡΙΖΑ!

Το εντυπωσιακό, εξάλλου, είναι ότι ο κ. Σαμαράς, που πρωταγωνίστησε στις σκευωρίες Novartis και Μιωνή (στις οποίες έμπλεξε, σκόπιμα και δολίως, και τη «δημοκρατία») κατέρρευσαν πλήρως μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου τον Ιούνιο πέρυσι, και το περασμένο Σάββατο με την αθώωση της εισαγγελέως Ελ. Τουλουπάκη και το τυπικό πρόστιμο στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Ο σκευωρός κ. Σαμαράς δήλωνε ότι θα τους πάει όλους «μέχρι τέλους». Μεθόδευσε το διάτρητο πόρισμα της Βουλής για να καλύψει τις δικές του ευθύνες για τα σκάνδαλα, σπιλώνοντας άλλους. Κατάντια που δεν φτιασιδώνεται με κανένα ίδρυμα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This