Οι τραπεζικές μετοχές καταρρέουν και στην Ελλάδα, αλλά για τον Πατέλη… όλα καλά, όλα ανθηρά αφού δεν είμαστε όπως πριν

Κατά τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, επειδή δεν είμαστε όπως το 2019, δεν θα μας αγγίξει η οικονομική λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα

Must Read

Τουλάχιστον περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή παρέμβαση του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε την ημέρα της γενικής απεργίας των δημοσιογράφων να σχολιάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την πτώχευση της Silicon Valley Bank (και την κατάρρευση των Silvergate και SignatureBank μέσα σε λίγα 24ωρα), αλλά και τη νέα «βόμβα» με την Credit Suisse.

Την ώρα αυτή λοιπόν που οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα καταρρέουν (Πειραιώς – 11%, Alpha  -10,4%, Attica Bank -10%, Eurobank -9,2%, Εθνική -4,2%, Τρ. Ελλάδος -1,2%) και οι πιέσεις στο ελληνικό τραπεζικό (και χρηματιστηριακό) σύστημα είναι εμφανείς, η διαβεβαίωση του Αλέξη Πατέλη μέσω TikTok, ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, μόνο εντύπωση προκαλεί.

Στις αγορές της Ευρώπης επικρατεί χάος και τα νέα που έρχονται από Societe Generale, Monte dei Paschi και UniCredit, οι οποίες κατέγραψαν τεράστιες απώλειες και τέθηκαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τα ευρωπαϊκά ταμπλό, μόνο ευοίωνο δεν δείχνουν το μέλλον.

Ο Αλέξης Πατέλης παρόλα αυτά, επέλεξε να πει τα εξής, με έμμεση αναφορά και στην προηγούμενη Κυβέρνηση:

«Παρακολουθούμε την κατάρρευση της SVB στην Αμερική και τα προβλήματα της Suisse στην Ευρώπη. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου, όπως ήταν πριν. Να θυμηθούμε τα capital controls και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν. Διαβάζουμε ότι εταιρεία τεχνολογίας ότι δηλώνει δημοσίως ότι μεταφέρει τα χρήματά της από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για ασφάλεια. Φυσικά έγινε πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια με τον Ηρακλή, που απομειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζές μας και είμαστε σε μονοψήφιο αριθμό. Φανταστείτε να ήμασταν ακόμη στα επίπεδα του 2019. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σήμερα από τον υψηλότερο λόγο καταθέσεων προς δάνεια στην Ευρώπη και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό. Η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στη σταθερότητα της χώρας μας και στην ενδυνάμωση των θεσμών».

@alexdunujlc

Τραπεζες #τραπεζες #οικονομια #ελλαδα #οικονομικα #svb #creditsuisse #banks #greece

♬ original sound – Alex Patelis

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This