Ο Μητσοτάκης είπε ψέματα για τα Τέμπη: Γνώριζε τα πάντα!

Τεράστιες και οι ευθύνες του Άκη Σκέρτσου!

Must Read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε προχθές ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία ενημέρωση για την πορεία του Υπουργείου Υποδομών σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις του ΟΣΕ που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Τεράστιο ψέμα διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός ήξερε τα πάντα και να γιατί:

Με τον νόμο για το επιτελικό κράτος (ν.4622/2019) δημιουργήθηκε ως «ναυαρχίδα» του Μεγάρου Μαξίμου η Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης. Μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων (που ορίστηκαν με το π.δ. 98/2020) στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού δημιουργήθηκε Ειδική Υπηρεσία η οποία παρακολουθεί με ηλεκτρονικό τρόπο όλο το κυβερνητικό έργο, δηλαδή κάθε αρμοδιότητα υπουργού, έτσι ώστε ο πρωθυπουργός, έχοντας πρωτογενή ενημέρωση, να επισημαίνει στους υπουργούς του σε ποια σημεία το κυβερνητικό έργο καθυστερεί.

Μάλιστα για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε και λειτουργεί πάντα Ειδική Γραμματεία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) για την παρακολούθηση και αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου. Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού ορίσθηκε ο Θανάσης Κοντογεώργης και επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Συντονισμού ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

Μάλιστα ο Μητσοτάκης με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επανειλημμένα είχαν βγει και υπερηφανευόντουσαν για το ότι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ώστε το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υφυπουργός Άκης Σκέρτσος μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παρακολουθούν πού βρίσκεται η πορεία ακόμη και της πιο ασήμαντης υπουργικής απόφασης προκειμένου να επισημαίνουν στους υπουργούς κενά και ολιγωρίες.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Τώρα ο Μητσοτάκης λέει ότι δεν ξέρει τίποτα γιατί δεν είχε ενημέρωση από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Και όταν έφτιαχνε το επιτελικό κράτος ήταν υπερήφανος γιατί έφτιαξε ένα σύστημα τέτοιας ηλεκτρονικής τελειότητας που όχι μόνο δεν χρειαζόταν ενημέρωση από τους υπουργούς του αλλά ως άλλος big brother τους παρακολουθούσε και μάλιστα μπορούσε να βλέπει τις ολιγωρίες τους για να κρίνει την αποτελεσματικότητά τους!!!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This