Όταν ο Μητσοτάκης «κάρφωνε» το σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση του νερού

Είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του από το 2018

Must Read

Ένα βίντεο από το 2018 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύπτει τις προθέσεις του για την ιδιωτικοποίηση του νερού έρχεται ξανά στο προσκήνιο, την ώρα που η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο αφαιρεί τον έλεγχο του δημόσιου αγαθού από το κράτος.

Σε συνέντευξή του στον realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου το 2018, ο Μητσοτάκης δήλωνε ότι θεωρεί σωστό να μπει «στρατηγικό επενδυτής» στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η τοποθέτηση εποπτικής αρχής θα «διασφαλίζει ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στενής οικονομικής εκμετάλλευσης».

«Το ζήτημα που αφορά τις δημόσιες υποδομές έχει να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τις υποστηρίξουμε και να τις συντηρήσουμε. Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις αυτές, όντας κρατικές, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και – τολμώ να πω – δεν έχουν και το κίνητρο να το κάνουν. Κατά συνέπεια, είμαι υπέρμαχος της λογικής ότι και στην ΕΥΑΘ και στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής. Ταυτόχρονα, όμως, με μία ισχυρή εποπτική Αρχή, η οποία θα ρυθμίζει ζητήματα τιμολογιακής πολιτικής και θα διασφαλίζει ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στενής οικονομικής εκμετάλλευσης» είχε δηλώσει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του για την ιδιωτικοποίηση του νερού…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This