Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στα 31 της χρόνια είναι η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανακοίνωσε την δημιουργία του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» και την πρόθεσή της να πολιτευθεί στις επικείμενες εκλογές

Must Read

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανακοίνωσε την δημιουργία του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» και την πρόθεσή της να πολιτευθεί στις επικείμενες εκλογές.

Λόγω ενασχόλησής της με τον πρωταθλητισμό, η Αφροδίτη Λατινοπούλου γνωρίζει καλά να θέτει στόχους, να πειθαρχεί και να αγωνίζεται σκληρά μέχρι να τους κατακτήσει. Ένας ακόμη στόχος ζωής, είναι αυτός που τέθηκε με την δημιουργία του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» και την πρόθεσή της όπως υποστηρίζει είναι να αλλάξει τον τρόπο που ακόμη και οι νέοι της δικής της γενιάς βλέπουν την πολιτική, την κοινωνία και τους πολιτικούς.

Ο αθλητισμός και η πολιτική

Μόλις στα 4 της χρόνια οι εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα γονείς της, θα την μυήσουν στις αρχές του αθλητισμού.

Για τα επόμενα 10 χρόνια, η Αφροδίτη Λατινοπούλου θα δίνει αγώνες στα κορτ του τέννις, κατακτώντας συνολικά 15 Πρωταθλήματα στην Ελλάδα και 4 Πανευρωπαϊκά.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα για 4 χρόνια και το 2006 έλαβε το βραβείο «Μέγας Αλέξανδρος» ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη αθλήτρια της χρονιάς. Βραβείο τιμητικό και διπλά σημαντικό για την νεαρή τότε αθλήτρια που μεγάλωσε ως γνήσια Μακεδονίτισσα και Θεσσαλονικιά.

7 χρόνια αργότερα όμως η πορεία αυτή θα σταματήσει λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού και η Αφροδίτη θα ανοίξει έναν άλλο δρόμο στη ζωή της, με την είσοδό της στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δεν εγκατέλειψε όμως τον αθλητισμό, ούτε ως στάση ζωής, ούτε ως μελλοντική προοπτική εκείνη τη χρονική στιγμή, καθώς φοιτούσε παράλληλα για ένα διάστημα και στην σχολή Προπονητών Αντισφαίρισης και όχι μόνο πήρε το πτυχίο της αλλά εργάστηκε και ως προπονήτρια δημιουργώντας και μία μικρή Ακαδημία για τα παιδιά που όπως εκείνη, ήταν ταλέντα στο τέννις από μικρή ηλικία.

Σε τρίτο επίπεδο εκείνη την εποχή και πριν πάρει το πτυχίο της, εργάστηκε και ως ραδιοφωνική παραγωγός, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Λίγα χρόνια μετά και πριν ασχοληθεί με την πολιτική είχε δημιουργήσει με τοπικούς επαγγελματικούς αλλά και κοινωνικούς φορείς της πόλης της, την πρωτότυπη καμπάνια «Macedonian Products made in Greece» σε μία προσπάθεια να γίνουν παγκοσμίως γνωστά τα προϊόντα του τόπου καταγωγής της.

Το 2019 αποδέχτηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να κατέβει υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξελέγη. Συνέχισε την πολιτική δράση και δύο χρόνια μετά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα, διαφωνώντας ριζικά με κάποιες επιλογές.

Αρχικά ως αντιπρόεδρος τον Σεπτέμβριο του 2022 και σήμερα πια ως πρόεδρος η Λατινοπούλου θα λάβει μέρος και στις φετινές εκλογές.

Στα social media εκτός από τις φωτογραφίες με τους γονείς της Θωμά και Ξανθή Λατινοπούλου, κάνει συχνά αναρτήσεις με τα δύο μικρότερα αδέλφια της, τον Τίμο και τον Βλάσση.

*αναδημοσίευση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This