Αποκάλυψη: Φοροδιαφυγή από βουλευτή της ΝΔ – Εισοδήματα χιλιάδων ευρώ δεν δηλώθηκαν ποτέ!

Γιώργος Κοτρωνιάς: Άλλος ένας «άριστος» του Μητσοτάκη στη Φθιώτιδα

Must Read

Άλλη μία «γαλάζια ακρίδα» εντοπίστηκε πρόσφατα στη Λαμία. Φαίνεται ότι η Φθιώτιδα, εκτός από περιφέρεια εκλογής δύο πρωτοκλασάτων Υπουργών, του Χρήστου Σταϊκούρα και του Γιάννη Οικονόμου, πρωταγωνιστεί και στα «γαλάζια» σκάνδαλα οικονομικής φύσης.

Πρωταγωνιστής στο νέο σκάνδαλο, ο Γιώργος Κοτρωνιάς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 και πρώην Δήμαρχος Λαμιέων από 1998 έως το 2014.

Ίσως κάποιοι να θυμούνται τον κ. Κοτρωνιά, από τις πρόσφατες δηλώσεις του που είχαν προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου, καθώς αποδείκνυαν ότι κύριο μέλημα των «γαλάζιων» αρίστων, είναι είτε να διορίζουν τους ανθρώπους τους είτε να κάνουν business με το δημόσιο χρήμα!

Ο συγκεκριμένος βουλευτής φαίνεται από δημοσιευμένα στοιχεία, ότι επί σειρά ετών φοροδιαφεύγει για εισοδήματα μίσθωσης 4όροφου κτιρίου ιδιοκτησίας του.

Το συγκεκριμένο κτίριο, όπου στεγάζει και το πολιτικό του γραφείο, το μισθώνει σε υπηρεσία του δημοσίου και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας!

Το γεγονός ότι κάποιος βουλευτής και πρώην δήμαρχος χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να ενοικιάσει σε φορείς του δημοσίου ακίνητό ιδιοκτησίας του είναι σίγουρα ανήθικο, αλλά σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι και παράνομο.

Όμως, το παράνομο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ενώ μόνο από το εν λόγω ακίνητο λαμβάνει περισσότερα από 23.000 ευρώ ετησίως, στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ δηλώνει σταθερά όλα τα χρόνια ως βουλευτής εισοδήματα από όλα του τα ακίνητα το ποσό των 12.000 ευρώ ετησίως!

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι 12.000 αποτελούν το όριο της χαμηλότερης κλίμακας φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια.

Σε έλεγχο που διενεργήσαμε, φαίνεται ότι ο κ. Κοτρωνιάς εκτός από φοροφυγάς είναι και «μπαταχτσής». Στις δημοσιευμένες καταστάσεις του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του, εμφανίζεται να χρωστάει δάνεια πάνω από 720.000 ευρώ χωρίς να έχει αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ!

Ο κ Κοτρωνιάς έλαβε το 2007 και το 2010 δάνεια χωρίς να έχει αποπληρώσει κανένα μέρος αυτών, αφού φαίνεται ότι το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του αρχικού.

Τη στιγμή που σπίτια δανειοληπτών βγαίνουν συνεχώς στο σφυρί από «Πάτσηδες», κάποιοι βουλευτές της ΝΔ, όπως ο κ. Κοτρωνιάς, απολαμβάνουν προνόμια και ασυλία.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής Φθιώτιδας απασχολεί την επικαιρότητα για υποθέσεις που δεν άπτονται των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να έχει «βολέψει» μέλος της οικογένειάς του σε συνάδελφό του βουλευτή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το όνομά του εμφανίζεται εμπλεκόμενο σε κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση, αφού κατά τη θητεία του ως δήμαρχος δημιουργήθηκε έλλειμμα 200.000 ευρώ στο Δ’ ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων και «εξαφανίστηκαν» 1.500.000 ευρώ επιχορηγήσεων από το Δήμο Λαμιέων προς το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την απόκρυψη εισοδημάτων και την φοροδιαφυγή από τον βουλευτή Φθιώτιδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This