Διπλό χτύπημα Μητσοτάκη σε Σαμαρά

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς κατάφερε όχι μόνο να θέσει εκτός κούρσας με εμφατικό τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και να καταφέρει καίρια πλήγματα στον Αντώνη Σαμαρά.

Οι σχέσεις του άλλωστε με τον Μεσσήνιο βουλευτή είναι γνωστό ότι δεν είναι οι καλύτερες. Όχι μόνο λόγω του παρελθόντος του πρώην πρωθυπουργού με τον πατέρα Μητσοτάκη, αλλά και γιατί ποτέ δεν είχαν την καλύτερη χημεία, ενώ  εκφράζουν και διαφορετικές απόψεις εντός της Ν.Δ.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, επτά ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, στην Πελοπόννησο, έδρα του Α. Σαμαρά. Μετά την άσκηση του εκλογικού του καθήκοντος στην Καλαμάτα, όπου εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, προκαλώντας έκπληξη σε όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει στην περιοχή.

Κι αυτό γιατί, όπως είχε γράψει η «δημοκρατία», για την υποψηφιότητα του κ. Νίκα είχε θέσει βέτο ο Α. Σαμαράς, ο οποίος επιχειρούσε να επιβάλει τον δικό του υποψήφιο κόντρα στον νυν «γαλάζιο» περιφερειάρχη, τον βουλευτή Αρκαδίας Κ. Βλάσση, που επανεξελέγη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Όπως έγραφε στις 7 Μαΐου η «κυριακάτικη δημοκρατία», στην Πελοπόννησο γίνεται λόγος για πολιτικό εκβιασμό του πρώην στον νυν πρωθυπουργό, στη λογική «θα στηρίξεις Βλάσση για να σε στηρίξω στις εθνικές», με αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να μη δίνει ξεκάθαρη απάντηση στον νυν περιφερειάρχη αν η Ν.Δ. θα τον στηρίξει εκ νέου! Μάλιστα, λόγω αυτού, ο Π. Νίκας, αν και μόλις πέντε μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά και είναι άγνωστο αν και πότε θα το κάνει». Τελικώς, το έκανε στις 12 το μεσημέρι της 21ης Μαΐου, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», υπήρξε επικοινωνία Μαξίμου – Νίκα, δίνοντάς του το «πράσινο φως» για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε το βράδυ των εκλογών, όταν ο Αντώνης Σαμαράς είδε πολλούς σαμαρικούς βουλευτές να τίθενται εκτός μάχης, αλλά και να γλιτώνει στο… και πέντε τον ακραιφνή σαμαρικό Μεσσήνιο βουλευτή Μίλτο Χρυσομάλλη.

Το αν θα υπάρξουν και νέα χτυπήματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μένει να φανεί. Καθοριστικό ρόλο, άλλωστε, θα διαδραματίσει το ποσοστό που θα λάβει στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This