Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει το στέλεχος που κατήγγειλε το προξενείο!

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Ελένη Λαφτσή – Κατηγορείται για «Προσβολή προσωπικότητας» του μουσουλμάνου βουλευτή Οζγκιούρ και για «διακινδύνευση εκλογικής νίκης ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη»

Must Read

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει μετεκλογικά στην Θράκη το εσωκομματικό θρίλερ με τις εθνικές προεκτάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία», παραπέμπεται στα κομματικά όργανα της Κουμουνδούρου με το ερώτημα της διαγραφής το στέλεχος που κατήγγειλε τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στις εθνικές εκλογές.

  • εφημερίδα «Εστία»

Πιο συγκεκριμένα:

Ενώ η πάλαι ποτέ κραταιά Αριστερά παραπαίει με την χρονίζουσα διαδικασία εκλογής αρχηγού, η αναταραχή όσον αφορά στην κατάσταση στην Ροδόπη και τις κατηγορίες που αφορούν στον μουσουλμάνο βουλευτή Φερχάτ Οζγκιούρ και τις σχέσεις του με το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής συνεχίζεται. Μολονότι ο ίδιος αρνείται μέχρι σήμερα να αναγνωρίσει την Συνθήκη της Λωζάννης

Το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης όμως αντί να ασχολείται με την ουσία του ζητήματος, και να απαιτεί εξηγήσεις, στρέφεται εκδικητικά παραμονές Δεκαπενταυγούστου κατά στελέχους από την Θράκη που είχε καταγγείλει την κατάσταση, δίδοντας ειρωνικά μάλιστα συγχαρητήρια στο τουρκικό Προξενείο για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη.

Παραπέμπεται την προσεχή Πέμπτη στα κομματικά όργανα με το ερώτημα της διαγραφής! Σε σημείο που πολλοί να διερωτώνται στην Αθήνα αν κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει το τουρκικό προξενείο και όχι τα μέλη του. Η ειδοποίηση την οποία έλαβε η κυρία Λαφτσή από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν ψυχρή και σταλινικού ύφους. «Συντρόφισσα, Λαφτσή, καλείστε για υπόθεσή σας».

Η κ. Ελένη Λαφτσή είχε δηλώσει μετά τις πρώτες εκλογές του Μαΐου: «Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω, αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

Με αφορμή αυτήν την δήλωση η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος την εγκαλεί για «προσβολή προσωπικότητας βουλευτή» και για «διακινδύνευση εκλογικής νίκης ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη» και ζητεί να απολογηθεί εγγράφως μέχρι την Πέμπτη. Η κλήση της στα κομματικά όργανα μάλιστα δεν αφορά μόνον στην προαναφερθείσα δήλωση, αλλά και σε όλα τα δημοσιεύματα που πυροδοτήθηκαν εξαιτίας αυτής.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απαιτείται να λάβουν θέση οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήδη εκδηλώθηκαν αντιδράσεις προς την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Θα πρέπει ακόμη τους υποψηφίους αρχηγούς να απασχολήσει η συμπεριφορά μελών του κόμματος που προπηλάκισαν την κ. Λαφτσή όταν προσήλθε στην συνεδρίαση της περιφερειακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. «Τι δουλειά έχεις εδώ μέσα;» φώναζαν οι δυο μειονοτικοί βουλευτές Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ προπηλακίζοντάς την.

Βασίμως εικάζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας λειτούργησε υπό το κράτος πιέσεων των στελεχών που έχουν συνασπισθεί περί τον εκλεγέντα μουσουλμάνο βουλευτή Φερχάτ Οζγκιούρ, χάριν του οποίου η κ. Λαφτσή διώκεται.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από την άλλη πλευρά. Με επιστολή τους, 165 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Ροδόπη επισημαίνουν ότι: «Γεννά πολύ σοβαρά ερωτήματα η εσπευσμένη και με διαδικασίες Fast Track παραπομπή της σ. Ελένης Λαφτσή στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι «το κόμμα βρίσκεται, ακόμη, υπό την επήρεια του σοκ της εκλογικής του κατάρρευσης, ενώ υπάρχει κενό στην ηγεσία και αναζητείται ο προσανατολισμός που θα ακολουθήσει» και επί της ουσίας του ζητήματος που έχει ανακύψει, τονίζουν:

«Η ανάρτηση της σ. Ελένης Λαφτσή, ανεξαρτήτως της στιγμής που έγινε, στην ουσία εξέφρασε αυτό που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, από όσα αυτή βίωσε με τις ανοικτές παρεμβάσεις τρίτων στα τοπικά πολιτικά πράγματα, γεγονός άλλωστε, που και ο σ. Γ. Κατρούγκαλος καυτηρίασε με δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή. Εξ άλλου, η αξιοποίηση από τον κ. Μητσοτάκη των παρεμβάσεων της προξενικής αρχής, ήταν σχεδιασμένη και ομολογούμενη στα πάννελ από το πρώτο βράδυ των αποτελεσμάτων. Ο στόχος του ήταν προφανής, η συσκότιση των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, μέσω μιας διπλωματίας υποχωρήσεων σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

»Ως μέλη του ΣΥΡΖΑ – Π.Σ., ως πολιτικά πρόσωπα και ως πολίτες με επαγγελματική και κοινωνική δράση στην περιοχή, αρνούμαστε να αναλαμβάνουμε διαρκώς ρόλο απολογούμενου προς την τοπική κοινωνία για πρακτικές και συμπεριφορές τοπικών στελεχών του κόμματος, που συναλλάσσονται ανοιχτά με τους παράτυπους μουφτήδες και τους ισχυρούς παρακρατικούς μηχανισμούς τους στην περιοχή, διχάζοντας τους πολίτες προς ίδιον όφελος.

»Τοποθετούμαστε με σαφήνεια ότι:

– Τέτοιου είδους πρακτικές αξιολογούνται από εμάς ως συμπεριφορές έξω και πέρα από κάθε ηθικό κώδικα, μακριά από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς που υπηρετούμε με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια εδώ και δεκαετίες.

– Τέτοιου είδους πρακτικές εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πλήττουν το κύρος του, υποβαθμίζουν το ηθικό του πλεονέκτημα και ακυρώνουν τον ρόλο του ως πολιτική δύναμη έκφρασης και απευθυνσης στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και όχι μονοδιάστατα σε ένα μόνο τμήμα της. Ας μην ξεγελούν τα πρόσκαιρα και ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων στο νομό μας».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η επισήμανση ότι: «Προφανώς, στο κόμμα μας το προνόμιο και την ασυλία να διατυπώνουν δημόσια τις προσωπικές τους απόψεις το έχουν μόνο τα προβεβλημένα στελέχη μας, ανεξαρτήτως αν η θέση τους πλήττει την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ή ακόμη κι αν εκθέτει την χώρα, όπως η θέση που διατυπώνει πρώην υπουργός μας για την ανάγκη –στήν επόμενη απογραφή πληθυσμού– να ζητηθεί η καταγραφή της καταγωγής των τριών συνιστωσών που συναποτελούν την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This