Δ. Κουρέτας: «Είμαι έτοιμος να ενημερωθώ για τα πάντα» – Τι είπε για πλημμύρες και αποζημιώσεις

Όσα υποστήριξε ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Must Read

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές άλλαξαν άρδην τον εκλογικό χάρτη, με την Θεσσαλία, που δοκιμάστηκε από πρωτοφανείς πλημμύρες να περνά στα χέρια του Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος ανέλαβε την θέση του Κώστα Αγοραστού.

«Τα νερά θα απομακρυνθούν σε 570 ημέρες έλεγε η μελέτη που είχαν κάνει οι Ολλανδοί. Αυτά είναι ζητήματα ανοιχτά, τα οποία πρέπει να υπάρχουν τεχνικές συζητήσεις για αυτά τα θέματα όσον αφορά και το νερό αυτό πού θα πάει, πώς θα γίνει η διέξοδός του για να φύγει από εκεί, να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξανακαλλιεργήσουν», είπε αρχικά ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας και συνέχισε:

«Οι αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί ισότιμα. Υπάρχουν κάποια χωριά τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν αποζημιωθεί, αλλά έχει αποζημιωθεί ένα 20%, ενώ άλλα χωριά που επλήγησαν πολύ λιγότερο, έχουν αποζημιωθεί κατά 60%».

Ο ίδιος έκανε σαφές πως θέλει να πάρει γραπτή ενημέρωση από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι και να δει τα χρονοδιαγράμματα και των αποζημιώσεων, όχι μόνο των καλλιεργειών. «Είμαι έτοιμος, όχι μόνο δε θα ‘παγώσουν’, αλλά είμαι έτοιμος να πληροφορήσω τι έχει συμβεί και να πληροφορηθώ και να μου δώσουν ένα άμεσο χρονοδιάγραμμα για να ξέρω τι προβλεπόταν», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Το θέμα είναι ότι αυτά που έγιναν προεκλογικά, κρίθηκαν και ολοκληρώθηκαν, ο κόσμος τα αξιολόγησε. Εγώ είμαι εδώ, είμαι μάχιμος από την πρώτη ημέρα να ενημερωθώ από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν υπάρχει χρονοτριβή σε οτιδήποτε», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του.

«Θέλω να λύσω τα προβλήματα»

Όπως εξήγησε ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προτίθεται να συνεργαστεί με όλους. «Επιχειρησιακά είμαι πανέτοιμος. Από τη θέση μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλες τις πόλεις και όλους τους δήμους στον βαθμό που εμπλέκονται στον σχεδιασμό της Περιφέρειας, να βοηθήσω να λυθούν θέματα. Για εμένα δεν υπάρχει μπλε, πράσινο και κόκκινο. Εγώ θέλω να λύσω τα προβλήματα, υπάρχει μια μεθοδολογία να μπορέσουμε να τα προσεγγίσουμε κατά τρόπο που είναι στην κοινωνία διαφανής, να είναι καλύτερα για τους πολίτες, βάσει των πρωτοκόλλων και των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημείωσε ο κ. Κουρέτας και πρόσθεσε:

«Πράγματα τα οποία δεν έχουν προχωρήσει, θα τα προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα. Από την 01/01/2024 θα ξεκινήσω μια πολύ βαθιά διαβούλευση με όλους τους φορείς της Θεσσαλίας για να καταγραφούν οι ανάγκες επαγγελματικών, κοινωνικών και δημοτικών φορέων για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια βάση δεδομένων η οποία θα αποτυπωθεί μέσα στο ΕΣΠΑ που ήδη έχει χρήματα. Είναι κάτι που δεν είχε γίνει».

«Θα είναι η πρώτη προτεραιότητα γιατί έρχεται χειμώνας»

Ο ίδιος συνέχισε υποστηρίζοντας πως αυτή η καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία έβαλε κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό διάφορα πράγματα που γίνονταν στην περιφέρεια. «Και κυρίως έργα που δεν ήταν σοβαρά αντιπλημμυρικά αλλά βιτρίνας. Έμεινε η Θεσσαλία ανοχύρωτη. Τώρα πρέπει αν ενεργοποιηθούν πράγματα τα οποία δεν έγιναν, θα είναι η πρώτη προτεραιότητα γιατί έρχεται χειμώνας», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας:

«Είμαι έτοιμος κατά 10. Τρία πράγματα είναι που πρέπει να τρέξουν οπωσδήποτε. Τα αναχώματα που πρέπει να γίνουν κατά μήκος του Ενιπέα, να καθαριστεί η κύτη του Πηνειού και το κομμάτι του Πηλίου. Είμαι πάρα πολύ ανοιχτός και πάρα πολύ θετικός στο να υπάρξει συνεργασία αλλά θα το δούμε. Είμαι εδώ πανέτοιμος. Είμαι κεντρώος και με ενδιαφέρουν οι συναινέσεις και η βάση του χτισίματος του προγράμματος που θα κάνουμε εδώ στη Θεσσαλία είναι η πράσινη συμφωνία για το κλίμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This