Το ζεύγος Κασσελάκη στην κρεβατοκάμαρα του… Βενιζέλου

Must Read

Στην οδό Αρδηττού, στο Μετς, την παράσταση κλέβει το κτίριο με την ονομασία The One Acropolis. Πρόκειται για κτίριο με πολυτελή διαμερίσματα-έργα τέχνης, με μοναδική θέα στην Ακρόπολη, τα οποία φιγουράρουν στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb.

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Το ακίνητο «φιλέτο» αγοράστηκε πριν από μερικά χρόνια από την Τράπεζα Πειραιώς αντί περίπου 2.000.000 ευρώ και άλλο τόσο και πολύ περισσότερο λέγεται ότι κόστισε η ανακαίνισή του, υπό το άγρυπνο βλέμμα και το μοναδικό γούστο γόνου μεγάλης ναυτιλιακής οικογένειας, ο οποίος φαίνεται να είναι και ο ιδιοκτήτης του.

Xλιδάτες σουίτες

Φήμες ήθελαν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είχε σε ανύποπτο χρόνο δηλώσει πως προϋπόθεση για το σπίτι που θα νοικιάσει στην Αθήνα ήταν η θέα στην Ακρόπολη! Αυτό ακριβώς, η Ακρόπολη-πιάτο, ήταν που τράβηξε το βλέμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, καθώς αποφάσισαν να νοικιάσουν μία από τις εννιά χλιδάτες σουίτες που υπάρχουν στο κτίριο, με τις δεκάδες παροχές: από προσωπικό σεφ και personal trainer, μέχρι roof garden με πισίνα, με το μάτι να φτάνει ως τον Σαρωνικό!

H δε τιμή για ημερήσια μίσθωση ενός απλού διαμερίσματος στο πολυτελές συγκρότημα αρχίζει από 118 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 990 ευρώ. Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζουν επίσης οι τιμές και στην περίπτωση που θέλει κάποιος να προβεί σε μηνιαία μίσθωση (όπως έπραξε ο Κασσελάκης), αφού το κόστος αρχίζει από τα 5.399 ευρώ και φτάνει τα 28.424 ευρώ.

Αποψη της κρεβατοκάμαρας σε ένα από τα λουξ διαμερίσματα του κτιρίου επί της οδού Αρδηττού στο Μετς

Οίκημα με δόξα

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι το ντιζαϊνάτο The One Acropolis επί της οδού Αρδηττού, ακριβώς δίπλα στα θεμέλια του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, είναι ένα οίκημα με δόξα και ιστορία! Ο ναός ήταν συνδεδεμένος άμεσα με τη νίκη των Αθηναίων στη Μάχη του Μαραθώνα, ενώ όταν το 1778 κατεδαφίστηκε, τα υλικά του χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση του τείχους των Αθηνών γύρω από την Ακρόπολη.

The One Acropolis

Η ιστορική σπουδαιότητα της περιοχής και η μοναδική θέα στην Ακρόπολη φημολογούνταν ότι ήταν οι λόγοι για να επιλέξει ο Νικήτας Βενιζέλος (μικρή φωτό επάνω αριστερά) το 1967 το κτίριο ως κατοικία μέχρι το τέλος της ζωής του. Ενα σπίτι από το οποίο παρήλασαν πολιτικοί και επιχειρηματίες, αλλά δεν είχε την τύχη που του άξιζε, καθώς τα τελευταία χρόνια της ζωής του Βενιζέλου λέγεται ότι είχε υποθηκευτεί στις τράπεζες, απ’ όπου τελικά πουλήθηκε.

Τα διαμερίσματα έχουν μαγευτική θέα στην Ακρόπολη

Για την ιστορία, μέχρι το 2002 ο Νικήτας Βενιζέλος είχε στην ιδιοκτησία του και το πατρικό σπίτι των Βενιζέλων στη Χαλέπα Χανίων, το οποίο αγοράστηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και λειτουργεί πλέον ως μουσείο.

Στα 89 του

Ο Νικήτας Βενιζέλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών τον Φεβρουάριο του 2020. Ο εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν γιος του Κυριάκου Βενιζέλου, πρωτότοκου γιου του Ελευθέριου Βενιζέλου, και της Μαρίκας Ρούσσου, κόρης του εφοπλιστή Νικήτα Ρούσσου. Σπούδασε οικονομικά και διοικητικές επιστήμες στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, και ασχολήθηκε με ναυτιλιακές επιχειρήσεις, που κληρονόμησε από τη μητέρα του. Με προσωπικά του έξοδα και πουλώντας καράβια φρόντισε το αντιτορπιλικό «Βέλος» που είχε στασιάσει και διαφύγει στο εξωτερικό, γι’ αυτό και του απονεμήθηκε παράσημο από το ελληνικό κράτος μετά την πτώση της χούντας.

Στις εκλογές του 1974 ήταν υποψήφιος με την ΕΔΗΚ και επανεξελέγη το 1977. Το 1980 ενεργοποιεί το Κόμμα των Φιλελευθέρων, το οποίο είχε ιδρύσει πρώτος ο παππούς του, Ελευθέριος Βενιζέλος. Το 1993 συνεργάστηκε με την Πολιτική Ανοιξη, καταφέρνοντας να εκλεγεί βουλευτής, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Ηταν παντρεμένος δύο φορές και είχε οκτώ παιδιά, δύο αγόρια, τον Κυριάκο και τον Γιάννη, και έξι κορίτσια. Η δεύτερη σύζυγός του Κέιτι Ανταμς ήταν απόγονος του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Ανταμς, ακόμα ένα κοινό στοιχείο με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στις ΗΠΑ γνώρισε, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον 31χρονο νοσοκόμο Τάιλερ Μακμπέθ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This